Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ko­ro­na­nyrk­ki: Suo­si­tuk­set pysyvät en­nal­laan Poh­jois-Poh­jan­maal­la – epi­de­mia jatkuu sa­man­kal­tai­se­na

Koronaepidemia jatkuu Pohjois-Pohjanmaalla edellisviikkojen kaltaisena. Pohjois-Pohjanmaan koronanyrkki säilytti tiistaisessa kokouksessaan alueen koronasuositukset ennallaan.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä eli niin sanottu koronanyrkki säilytti tiistaisessa kokouksessaan alueen koronasuositukset ennallaan.

Koronaepidemia jatkuu Pohjois-Pohjanmaalla edellisviikkojen kaltaisena. Viruksen aiheuttamaa tautia on paljon liikkeellä. Iso osa tartunnoista ei tule näkyville tilastoihin, vaan tauti sairastetaan kotona tavallisen flunssan tapaan.

Sairaalahoidon kuormitus on kuitenkin säilynyt maltillisena. Koronapotilaiden määrä Oulun yliopistollisessa sairaalassa on vaihdellut tammi-helmikuun ajan hieman viidentoista molemmin puolin.

Alueellinen koronanyrkki totesi, että voimassaolevat suositukset epidemian hillitsemiseksi pidetään ennallaan. Alueelta on alkuvuoden aikana purettu rajoituksia niin yleisö- kuin yksityistilaisuuksienkin osalta. Näiden vaikutuksia tilanteen kehittymiselle seurataan.

Riittävän korkea rokotekattavuus on yhä keskeinen keino tilanteen hallitsemiseksi, totesi koronanyrkki. Erityisen tärkeitä rokotukset ovat koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluville, eli esimerkiksi ylipainoisille ja ikääntyneille ihmisille.

Vaikka omikronin myötä rokotetunkin riski sairastua on aiempaa korkeampi, rokotus suojaa  hyvin erityisesti vakavalta tautimuodolta ja vähentää riskiä joutua sairaalahoitoon.