Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ko­ro­na­lin­jauk­sis­ta nousi taas taisto, jossa moni alue ja kunta katsoo pe­rus­tel­luk­si ohittaa ar­vo­val­taan­sa var­tioi­van mi­nis­te­riön ohjeet

Omikron ja monilla alueilla jyrkästi lisääntyneet tartunnat pakottavat päivittämään koronan torjuntaa. Ministeriön on syytä luottaa alueiden ja riippumattomien asiantuntijoiden arviointikykyyn.

Koronavirus jyllää nyt Suomessa voimalla, jota osattiin ennakoida omikronmuunnoksen rantauduttua maahan.

Tartuntojen painopiste on palautunut pääkaupunkiseudulle. Lienee vain ajan kysymys, kun tartunnat ampaisevat pilviin muuallakin. Oulussakin tartunnat lisääntyvät.

Vaikka omikron on aiempia virusmuunnoksia lievempi, se lisää silti sairaalakuormitusta. Myönteistä on, ettei tehohoitopotilaiden määrässä ole kuitenkaan ollut juuri muutosta.

Oulun yliopistosairaalassa koronapotilaita oli keskiviikkona 17. Tehohoitopotilaiden määrä koko Pohjois-Suomessa yliopistosairaalan vastuualueella oli neljä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.