Joukkoliikenne: Pro­fes­so­ri: Työ­eh­to­so­pi­mus­ta ei tar­vit­se so­vel­taa, jos kul­jet­ta­jat ovat yrit­tä­jän ase­mas­sa

Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Luonto: Kii­min­gis­tä löytyi täysin tun­te­ma­ton sie­ni­la­ji

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Kom­ment­ti: Suo­ma­lai­nen media veti mutkat suo­rik­si, vaikka Lukoil ei koskaan vaa­ti­nut sodan py­säyt­tä­mis­tä – in­for­maa­tio­so­das­sa sa­noil­la on väliä

Osallistuimme vahingossa harhaan johtavan mielikuvan luomiseen venäläisestä öljy-yhtiöstä. Teboilin viestintäjohtajan mukaan yhtiö ei ota kantaa poliittisiin asioihin.

Kirjoittaessani viime perjantaina Teboil-aiheista juttua, viestintäjohtaja Toni Flyckt tarkasti sitaattinsa, sekä niiden kontekstin, kuten journalistiseen prosessiin kuuluu haastateltavan niin halutessa.

Flyckt pyysi samalla sitaattien ulkopuolella mainittua sota-sanaa muutettavaksi: konflikti olisi parempi.

Luonnollisestikaan en pyyntöön suostunut, sillä vapaan median maassa ymmärrämme, että kyseessä on Venäjän aloittama sota Ukrainassa.

Ihmettelin viestintäjohtajan pyyntöä. Teboilin venäläinen emoyhtiö Lukoil oli jo edellisenä päivänä julkaissut kannanoton, josta Suomen media uutisoi laajasti.

Lukoil vaatii sodan lopettamista, uutisoi Uusi Suomi. Lukoil vaatii pysäyttämään sodan, kirjoittaa Iltalehti. Lukoil vaatii Uk­rai­nan sodan py­säyt­tä­mis­tä, uutisoi Kaleva, kuten teki myös usealle medialle ulkomaan uutiset toimittava STT.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.