Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ko­koo­mus vah­vis­taa ase­maan­sa Oulun val­tuus­ton suu­rim­pa­na ryhmänä – Nytin Jussi Arponen siirtyy ko­koo­muk­seen

Oululainen kaupunginvaltuutettu ja aluevaltuutettu Jussi Arponen siirtyy Liike Nytistä kokoomuksen riveihin.
Oululainen kaupunginvaltuutettu ja aluevaltuutettu Jussi Arponen siirtyy Liike Nytistä kokoomuksen riveihin.
Kuva: Pekka Peura

Liike Nytin oululainen kaupunginvaltuutettu ja aluevaltuutettu Jussi Arponen siirtyy kokoomuksen riveihin.  Arposen loikan myötä kokoomus vahvistaa asemaansa Oulun kaupunginvaltuuston suuripana ryhmänä 16 kaupunginvaltuutetulla.

Samalla Liike Nyt menettää ainoan edustajansa. Liike Nytin varavaltuutettu Pasi Bakcman on hänkin siirtynyt kokoomukseen.

Keskusta ja kokoomus saivat kuntavaaleissa 2021 kumpikin 15 kaupunginvaltuutettua läpi Oulussa, mutta keskusta nousi ykköseksi, sillä se sai enemmän ääniä. Keskustan valtuustoryhmä on sen jälkeen kutistunut yhdellä, sillä kaupunginvaltuutettu ja aluevaltuutettu Merja Rasinkangas loikkasi perussuomalaisiin ennen eduskuntavaaleja.

Arposen siirtyminen kokoomukseen kasvattaa kokoomusryhmän koon Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuustossa 13:een. Arponen on ollut aluevaltuuston ainoa Liike Nytin edustaja.

Yrittäjänä työskentelevä Arponen perustelee puoluevaihdostaan  sillä,  että yrittäjien asioiden eteenpäin vieminen sekä tarkan talouspolitiikan vaaliminen on helpompaa, kun taustalla on leveämmät hartiat.

Kokoomuksen Oulun valtuustoryhmän puheenjohtaja Sami Pikkuaho toteaa, että Arposen liittyminen kokoomukseen vahvistaa puolueen asemaa kaupungin suurimpana valtuustoryhmänä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.