Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ko­koo­mus juhlii vaa­li­voit­toa Hel­sin­gis­sä, Tam­pe­reel­la ja Turussa – Me­neh­ty­neen miehen äänet rat­kai­se­mas­sa por­mes­ta­ri­ki­san Tam­pe­reel­la ko­koo­muk­sen eduksi

Lauri Lyly joutunee jättämään pormestarin paikan Tampereella, koska kokoomus saa ennen vaaleja menehtyneen rkp:n ehdokkaan äänet.

Lauri Lylyn pormestaritaival on saamassa tylyn päätöksen. Vaalisunnuntain ääntenlaskutulosten perusteella kokoomus voittaa Tampereen pormestarikisan RKP:n menehtyneen ehdokkaan äänillä.
Lauri Lylyn pormestaritaival on saamassa tylyn päätöksen. Vaalisunnuntain ääntenlaskutulosten perusteella kokoomus voittaa Tampereen pormestarikisan RKP:n menehtyneen ehdokkaan äänillä.
Kuva: Elias Lahtinen

Kokoomus on nousemassa erikoisella tavalla samanaikaisesti Helsingin, Turun ja Tampereen kaupunkien johtoon.

Puolueen vaalivoitto oli maanantaina selvä Turussa ja Helsingissä. Tampereella puolue on ottamassa voiton kuolleelle ehdokkaalle annettujen äänten turvin. Kaikkien kolmen kaupungin johtoon valitaan nyt ensi kertaa pormestari, kun myös Turku siirtyy pormestarimalliin.

Tampereella sdp:n ja kokoomuksen kamppailu ykköspaikasta meni tiukille. Ratkaisu sai dramaattisen muodon.

Rkp:n ainoa kuntavaaliehdokas Tampereella, kaupunginvaltuutettu Peter Löfberg menehtyi vain pari päivää sen jälkeen, kun ehdokasasettelun määräaika umpeutui. Siksi Löfbergiä ei voitu poistaa enää puolueen ehdokaslistoilta, mikä mahdollisti äänen antamisen kuolleelle ehdokkaalle Tampereella.

Löfberg sai kuntavaaleissa 160 ääntä, joista 45 annettiin vaalipäivänä. Koska rkp on vaaliliitossa kokoomuksen kanssa, lisätään Löfbergin äänet kokoomuksen äänisaaliiseen.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.