Pienituloisuus: Ou­lu­lai­nen Jaakko Koi­vu­kan­gas kertoo, miten alle tu­han­nen euron pal­kal­la tulee toimeen

OYS: OYSiin tullut poik­keuk­sel­li­sen paljon jä­nis­rut­to­ta­pauk­sia

Hankkeet: Hei­nä­pään jal­ka­pal­lon­sta­dion­pro­jek­ti jäihin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ko­koo­mus johtaa mie­li­pi­de­mit­tauk­sia, mutta miten käy Oulun vaa­li­pii­ris­sä? "To­den­nä­köi­nen paik­ka­mää­rän nos­ta­ja", arvioi Kalevan Vaa­li­var­tis­sa Ville Koi­vu­nie­mi

Oppositiopuolue kokoomus on jo pitkään johtanut valtakunnallisia mielipidemittauksia ja on ennakkosuosikki eduskuntavaalien voittajaksi.

Oulun vaalipiirissä kokoomus tuskin kuitenkaan jyrää ykköspaikalle, mutta voi nostaa paikkamääräänsä kahdesta kolmeen, kun jaossa on kaikkiaan 18 paikkaa eduskuntaan. Näin arvioi politiikkaan tarkasti perehtynyt Ville Koivuniemi. Koivuniemi on Oulun ammattikorkeakoulun viestinnän johtava asiantuntija.

– Kokoomus on hyvin todennäköinen paikkamäärän nostaja, Koivuniemi sanoi torstaina julkaistussa Kalevan Vaalivartti-ohjelmassa.

Kokoomuksen Oulun vaalipiirin nykyiset kansanedustajat Janne Heikkinen ja Mari-Leena Talvitie ovat ehdolla jatkokausille. Kuka voisi olla mahdollinen kolmas edustaja? Koivuniemi nostaa esiin Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hännisen.

– Lähtisin siitä, että Hänninen tulee varmasti kisaan mukaan.

Mari-Leena Talvitie on toinen Oulun vaalipiirin nykyisistä kokoomuksen kansanedustajista. Arkistokuva.
Mari-Leena Talvitie on toinen Oulun vaalipiirin nykyisistä kokoomuksen kansanedustajista. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Peura

Koivuniemi arvioi, että kokoomus voi hyötyä tämän kevään vaaleissa siitä, ettei kaksissa edellisissä vaaleissa hurjat äänipotit kerännyt keskustan Juha Sipilä ole nyt mukana vaaleissa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.