Jau­he­li­ha­kei­ton oudon hajun syy selvisi Oulussa – eh­dit­tiin tarjota kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ko­koo­mus jatkaa kär­jes­sä Ylen kan­na­tus­mit­tauk­ses­sa – erot kolmen suo­si­tuim­man puo­lueen välillä ovat pienet

Kokoomus jatkaa kärjessä 19,8 prosentin kannatuksella Ylen torstaina julkaisemassa puoluekannatusmittauksessa. Perussuomalaiset nousi edellisestä mittauksesta SDP:n ohi toiseksi.

Kaikki kolme suosituinta puoluetta mahtuvat kannatuksessaan lähes prosenttiyksikön sisään toisistaan. Perussuomalaisia kannatti Ylen uusimmassa mittauksessa 19,5 prosenttia vastanneista, SDP:tä puolestaan 18,7 prosenttia.

Kokoomuksen kannatus oli laskenut Ylen edellisestä mittauksesta yhdellä prosenttiyksiköllä, perussuomalaisten kasvanut 0,5 prosenttiyksiköllä ja SDP:n laskenut 1,2 prosenttiyksiköllä. Ylen kannatusmittaus povaakin sunnuntaina käyvissä eduskuntavaaleissa tiukkaa kisaa kärkipaikasta.

– Nämä kaikki kolme puoluetta ovat niin nipussa, että näistä mikä tahansa voi olla kärkipuolue ensi sunnuntaina. Kiinnitin huomiota siihen, että SDP:n viimeinen mittausviikko näyttää olevan haastattelujakson paras, Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja kommentoi Ylen jutussa.

Keskustan kannatus nousi mittauksessa 1,2 prosenttiyksiköllä 10,7 prosenttiin. Vihreiden kannatus oli yhdeksän ja vasemmistoliiton 8,7 prosenttia. Kannatustaan kasvatti kristillisdemokraatit, jota äänestäisi 4,4 prosenttia, RKP:n kannatus oli mittauksessa 4,1 prosenttia ja Liike Nytin 1,8 prosenttia.

Taloustutkimus haastatteli Ylen kannatusmittaukseen 1.–28. maaliskuuta välillä 2 533 ihmistä, joilta kysyttiin, minkä puolueen ehdokasta he äänestäisivät, jos eduskuntavaalit olisivat nyt. Kantansa kertoi 1 830 haastateltavaa. Tutkimuksen virhemarginaali on Ylen mukaan kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.