Pääkirjoitus: Pu­heen­joh­ta­jil­ta läh­te­nyt mopo käsistä – jäitä hattuun vaa­li­ten­teis­sä, mallia poh­joi­ses­ta

Heinäpään stadion: Ase­ma­kaa­vois­ta va­li­tuk­set menevät läpi ää­rim­mäi­sen harvoin – onko se ajan tuh­laus­ta?

Luitko jo tämän: Pohde ei ole saanut pal­kan­mak­sua vie­lä­kään kun­toon, hoi­ta­jat rai­vois­saan

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Kesän ui­ma­kou­lui­hin ja ve­si­lii­kun­ta­kurs­seil­le il­moit­tau­du­taan viikon päästä – Ou­lus­sa tar­jol­la myös hyp­py­kurs­si, ve­si­pal­loa ja me­ren­nei­to­ui­ma­kou­lu

Oulun kaupungin liikuntapalveluiden järjestämiin lasten uimakouluihin ja muille vesiliikuntakursseille ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 18. toukokuuta kello 8.

Tarjolla on monenlaisia kursseja eri ikäisille lapsille.

Vesileikkikoulut on suunnattu 3–4-vuotiaille uimataidottomille lapsille ja alkeisuimakoulut hieman vanhemmille.

Jatkouimakouluja pidetään ikäryhmittäin 5–12-vuotiaille. Pienempien kohdalla tavoitteena on, että lapsi oppii uimaan 10 metriä vapaalla tyylillä ja isompien kohdalla tavoitteena on vähintään 25 metrin matka.

Tekniikkakursseja ja uimahyppykouluja pidetään alakouluikäisille lapsille. Uimahyppykouluun osallistumisen edellytyksenä on, että lapsi jaksaa uida yhtäjaksoisesti vähintään 25 metriä ja pystyy uimaan syvässä altaassa. Hyppyjä harjoitellaan altaassa, jossa veden syvyys on 4,5 metriä.

Vesipallokurssilla opetellaan vesipallon käsittelyä, heittämistä ja kuljettamista sekä pelataan ja kisataan leikkimielisesti. Kurssi on suunniteltu 10–16-vuotiaille. Osallistujien pitää osata uida vähintään 100 metriä yhtäjaksoisesti, josta 50 metriä vapaauinnilla.

Merenneitouimakoulussa harjoitellaan uimista pyrstön kanssa.  Kursseja on merenneitouintia aloitteleville sekä pyrstöllä paljon uineille. Uimataitovaatimus kuntoaltaan ryhmiin 25 metriä ja opetusaltaan ryhmiin 10 metriä. Tarjolla on myös Merenneidot maalla ja vedessä -ryhmiä.

Merenneitokursseja järjestetään 7–15-vuotiaille.

Vesipelastusta ja erityisuimakouluja uutuutena

Useamman vuoden tauon jälkeen liikuntapalvelut järjestää vesipelastuskurssin 4.–6. luokkaisille.

Kurssi pidetään Oulun uimahallilla Raksilassa ensimmäisellä kesälomaviikolla. Kurssilla harjoitellaan vedestä pelastamista, vaaratilanteessa toimimista, toisen pelastamista oikeilla apuvälineillä ja tekniikoilla sekä perusensiapua ja avun hälyttämistä.

Kurssi sisältää niin kuivalla maalla kuin altaassakin harjoittelua. Lähtötasovaatimuksena on, että lapsen pitää osata uida vähintään 50 metriä, joista 25 metriä selällään ja 25 metriä mahallaan. Kurssilla suoritetaan Junior Life Saver 1-tason merkki.

Tänä kesänä järjestetään uutuutena myös erityislasten uimakouluja, jotka on tarkoitettu alakouluikäisille erityistä tukea tarvitseville lapsille.

Alkeisuimakoulussa tavoitteena on veteen tutustuminen, hyvän ja rentoutuneen olon saavuttaminen sekä uinnin perustaitojen yksilöllinen harjoittelu.

Edistyneiden ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka ovat tottuneet veteen ja uineet ennenkin. Ryhmät soveltuvat myös vaikeasti vammaisille. Lapsen huoltaja tai avustaja huolehtii lapsen aulasta altaalle ja takaisin. Lapselle pitää tarvittaessa huolehtia myös oma avustaja altaaseen mukaan.

Kurssit pidetään Oulun uimahallissa Raksilassa sekä Raatin uimahallissa. Ilmoittautuminen tehdään sähköisesti osoitteessa www.kuntapalvelut.fi/oulu/.  Kurssit maksetaan verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä.