Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kem­pe­lees­sä sattui iso put­ki­rik­ko, ja vettä valui ojiin ja teille – maa­nan­tai-il­ta­na ha­per­tu­nut liitin saatiin vaih­det­tua ja kym­me­nen kiin­teis­tön ve­den­ja­ke­lu pa­lau­tet­tua

Kempele

Vesijohto meni rikki Kerälänkujalla Kempeleessä maanantain vastaisena yönä. Vesi levisi isolle alueelle ojiin ja teille. Rikkoutunut kohta saatiin korjattua maanantaina kello 18 aikoihin.

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että putkirikko paikannettiin omakotitalon pihaan. Pelastuslaitos varmisti, etteivät rakennukset kastu ja eristi alueita. Vesikatko vaikutti noin kymmeneen kiinteistöön Honkasentieltä Kerälänkujan ja Pekurintien suuntaan.

Kempeleen Vesihuollon toimitusjohtaja Hannu Roikola kertoo, että vedentulo alueelle pystyttiin rajaamaan maanantaiaamuna viiden tietämissä, ja kaivutöihin päästiin aamukymmenen kieppeillä.

– Koska vesi jouduttiin katkaisemaan kymmenestä kiinteistöstä, asukkaille tuotiin varaveden jakelupiste. Se täytettiin päivän aikana kerran.

Vuodon syyksi paljastui noin 30 vuotta sitten asennetun vesijohtoputken hapertunut liitin. Itse putki oli ehyt. Vuoto oli korjattu iltakuudelta.

Roikola kertoo, että Kempeleen Vesihuollon toiminta-alueella vuotovesiprosentti on vain muutama prosenttiyksikköä, kun vastaava luku koko maassa on parinkymmentä prosenttia. Vuosittain toiminta-alueella tapahtuu 6-12 vuototapausta.

– Se on suhteellisen vähän, kun vesijohtoverkostoa on 300 kilometriä. Vesijohtoverkostoa on Kempeleessä saneerattu suunnitelmallisesti 90-luvulta lähtien. Sitä saneerataan myös tänä vuonna.

Juttua päivitetty 7.3. klo 9:32: Lisätty tieto putkirikon korjaamisesta ja Hannu Roikolan kommentit.