Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Kau­pun­gin­val­tuu­tet­tu Pirjo Sirviö yritti estää Oulun to­ri­ho­tel­li­hank­keen peräti kah­des­ti, mutta epäon­nis­tui: ”Mitäs minä sanoin”

Kokenutta kunnallispolitiikkoa epäilytti jo alussa hotellin rakennuttaja it-miljonääri, mutta hän jäi alakynteen päätöksenteossa.

– Arvaapa onko ollut ihana sanoa torihotellin joka vaiheessa virkamiehille ja toisille poliitikoille, että mitäs minä sanoin. Ja olen sanonutkin monelle, nauraa pitkäaikainen sosiaalidemokraattien Oulun kaupunginvaltuutettu Pirjo Sirviö.

Kaleva tilasi Oulun kaupungin konsernihallinnolta tietopyynnöllä asiakirjoja keskeen jääneen torihotellin päätöksenteon vaiheista. Niistä selvisi muun muassa se, että Sirviö oli puolitoista vuosikymmentä sitten torppaamassa MGP Services -yhtiön tonttivarausta torihotellihankkeesta silloisen teknisen lautakunnan jäsenenä kahteenkin otteeseen.

Surullisen kuuluisaksi osoittautunut hanke kuitenkin eteni kaupunginvaltuustoon, joka sen hyväksyi vuonna 2011. Sirviö jätti eriävän mielipiteen päätöksestä seitsemän valtuutetun kanssa.

Lisäksi hän teki vasemmistoliiton valtuutettujen Mauno Murtoniemen ja Mikko Viitasen kanssa valituksen Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen, mikä viivästytti hotellin etenemistä vuodella.

Pirjo Sirviötä epäilytti Jyrki Hallikaisen torihotellihanke jo aivan päätöksenteon alkuvaiheessa, ja hän yritti estää kaavan toteutumisen. Nyt torihotellitorson edessä hän pystyy sanomaan: ”mitä minä sanoin”.
Pirjo Sirviötä epäilytti Jyrki Hallikaisen torihotellihanke jo aivan päätöksenteon alkuvaiheessa, ja hän yritti estää kaavan toteutumisen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.