Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Kau­ko­läm­pö­jär­jes­tel­män ku­mi­pal­keen rikko ai­heut­ti uuden OYSin tor­ni­ta­lon ison ve­si­va­hin­gon – vai­ku­tuk­sia val­mis­tu­mis­ai­ka­tau­luun ai­kais­ta ar­vioi­da

Uuden OYSin rakennustyömaata arkistokuvassa.
Uuden OYSin rakennustyömaata arkistokuvassa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Uuden OYSin rakenteilla olevan A-tornitalon kellaritiloissa maanantaina iltapäivästä sattuneen ison vesivahingon aiheutti kaukolämpöjärjestelmään kuuluvan järeän kumipalkeen rikkoutuminen.

Palje oli lämmönvaihtimen ja pumpun välissä. Sen hajoamisen syy ei toistaiseksi ole selvillä, kertoo ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio. Kumipalkeen tehtävä on ottaa vastaan tärinää ja paineiskuja.

Rakennuksen vahinkoja kartoitetaan. Tampion mukaan on vielä liian aikaista arvioida mahdollista viivytystä talon valmistumiseen.

Kuuma höyry ikkunoista ulos

Palkeen rikko päästi tulikuuman kaukolämpöveden ryöppyämään paineella kellaritiloihin. Samalla muodostui runsaasti vesihöyryä. Vuoto saatiin loppumaan noin parin tunnin jälkeen, Tampio kertoo. Myös viereiseen B-taloon kulkeutui pieni määrä höyryä.

Lukijan video paikalta.

Hän kertoo odottaneensa paikalla "surullisempaa näkyä".

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.