Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Katso video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa, muut autot jou­tui­vat py­säh­ty­mään – "Kääntö oli ral­li­mai­nen"

Koskilinjojen liikennepäällikkö Heikki Kukkala painottaa, ettei kuljettajan käytös ollut oppikirjan mukaista.

Alakyläntietä pitkin körötelleet autoilijat saivat hieraista silmiään perjantaina iltapäivällä viiden jälkeen, kun Koskilinjojen bussi kiihdytti päin punaisia Kaijonlahdentien ja Alakyläntien risteyksessä.

Oululainen Esa Honkanen oli tilanteessa aitiopaikalla. Alakyläntien suunnasta liikennevaloja kohti ajanut Honkanen tallensi tapahtuneen videolle autokamerallaan.

– Lähestyin risteystä ja huomasin, että nyt on mielenkiintoinen tilanne. Valo vaihtui vihreäksi, ja risteyksessä odotellut auto lähti liikkeelle. Se joutui kuitenkin pysähtymään, sillä linja-auto tuli punaisia päin.

– Näytti, että linja-auto olisi ottanut vauhtia. Kääntö oli rallimainen, Honkanen kertoo.

Bussin numero ei jäänyt Honkasen mieleen, mutta Kalevan Googlen karttapalveluiden avulla tekemän selvityksen perusteella Kaijonlahdentieltä kääntyi perjantaina Alakyläntielle pelkästään Koskilinjojen liikennöimiä autoja.

Honkanen kuvailee tilannetta törkeäksi.

– Kyse ei ollut missään tapauksessa siitä, että joku olisi viivyttänyt autoa. Joskus linja-autoilla ja rekoilla menee aikansa, ennen kuin ne ohittavat risteysalueen. Kyseessä oli ihan tietoinen päätös ajaa päin punaisia.

– Linja-auto oli vielä oman pääopastimensa kohdalla, kun Alakyläntien autoille suunnattu valo vaihtui ensin keltaiseen ja sitten vihreään. Siellä on täytynyt palaa punainen valo jo hyvän aikaa.

Koskilinjojen liikennepäällikkö tuomitsee

Koskilinjojen liikennepäällikkö Heikki Kukkala painottaa, ettei kuljettajan käytös ollut oppikirjan mukaista.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.