Itsenäisyyspäivä: Näin suuri paraati Oulussa jär­jes­te­tään

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Katso kuinka no­peas­ti säh­kö­kat­kon vai­ku­tuk­set alkavat näkyä – Näin Oulun ui­ma­hal­leis­sa ja ko­ti­hoi­dos­sa va­rau­du­taan kahden tunnin kat­koi­hin

Oulun kaupungilla on valmiina tarkat suunnitelmat siitä, kuinka eri toimialoilla varaudutaan ennalta tiedossa oleviin kahden tunnin sähkökatkoihin, jotka voivat olla edessä talvikuukausina.

Oulun kaupungissa on laadittu tarkat suunnitelmat ennalta tiedossa olevien kahden tunnin sähkökatkojen varalta. Varautumissuunnitelmia on päivitetty kaikilla toimialoilla ja varavoiman toimivuutta on testattu niissä kaupungin toimipisteissä, missä varavoimalähde on käytössä. Sähkökatkojen varalle on myös harjoiteltu käytännön tilanteissa toimimista, kertoo Oulun kaupungin konsernijohtaja ja Oulun kaupunginjohtajan viransijaisena helmikuulle saakka toimiva Ari Alatossava.

Alatossava johtaa tänä syksynä perustettua Oulun kaupungin varautumisryhmää, johon kuuluu kaupungin lisäksi edustajia muun muassa Oulun Energialta, vuokrataloyhtiö Sivakasta ja Oulun Vedeltä. Varautumisryhmä toimii samantapaisesti kuin koronakriisin vuoksi perustettu koronatilannekuvaryhmä ja sen tarkoituksena on löytää keinoja, joilla Oulussa voidaan valmistautua ja varautua etukäteen sähköpulan riskiin, joka on korkeimmillaan tulevina kuukausina.

Jos talvikuukausina ajaudutaan tilanteeseen, jossa sähkönkulutus ylittää sähköntuotannon, voidaan joutua turvautumaan kahden tunnin mittaisiin sähkökatkoihin sähköjärjestelmän kaatumisen estämiseksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.