Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kas­tel­liin tulossa uusi lii­ke­kes­kus vanhan aikansa eläneen ja kär­si­neen nä­köi­sen tilalle

Kokonaan uusi ostoskeskus voi valmistua parhaimmassa tapauksessa jo vuoden päästä, todennäköisesti kuitenkin vuonna 2024. Paikka muuttuu lähemmäksi Kajaanintietä. Vanhan ostoskeskuksen paikalle rakennetaan uusi, iso asuinkortteli, johon menee useampia vuosia.

Kastelliin rakennetaan kokonaan uusi ostoskeskus hieman eri paikkaan kuin nykyinen. Viereen rakennetaan osin entisen ostoskeskuksen paikalle suurehko kerrostalokortteli, johon tulee kolmi- ja nelikerroksisia asuinkerrostaloja.

Uuden ostoskeskuksen uusi paikka on hieman lähempänä Kajaanintietä tontin eteläkärjessä kuin nykyinen liikekortteli. Vanha liikekeskus puretaan mutta sillä tavalla, että se on toiminnassa siihen asti kunnes uusi valmistuu. Näin ostoskeskuksen toiminta ei katkea, ja siellä toimivat yritykset, kuten päivittäistavarakauppa ja pizzeria, voivat siirtyä uuteen liikekeskukseen niin sanotusti lennosta.

Jaana Saarinen on iloissaan, että Kastelli saa uuden liikekeskuksen vanhan kärsineen näköisen tilalle. Sitä hän ei pidä välttämättä hyvänä, että vanhan ostarin paikalle tehdään kerrostaloalue.
Jaana Saarinen on iloissaan, että Kastelli saa uuden liikekeskuksen vanhan kärsineen näköisen tilalle. Sitä hän ei pidä välttämättä hyvänä, että vanhan ostarin paikalle tehdään kerrostaloalue.
Kuva: Pekka Peura

Kastellin liikekeskus Oy on hakenut kaavamuutosta omistamansa liikekorttelin muuttamiseksi asuinkäyttöön ja uuden liikekeskuksen toteuttamiseksi kaupungin omistamalle maalle. Sen kumppanina toimii Rakennusliike Lapti Oy.

Hankkeet toteuttavan Laptin Pohjois-Suomen aluejohtaja Mikko Lohi kertoo, että ostoskeskuksen toteuttaminen alkaa tavoitteiden mukaan välittömästi kun kaava vahvistuu. Se tarkoittaa, että rakentaminen voisi alkaa ensi vuoden puolella.

– Koska ensin rakennetaan ostoskeskus ja sitten vasta puretaan vanha pois, katkoa ei tule ostoskeskuksessa oleville palveluille.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.