Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Kas­tel­liin tulossa uusi lii­ke­kes­kus vanhan aikansa eläneen ja kär­si­neen nä­köi­sen tilalle

Kokonaan uusi ostoskeskus voi valmistua parhaimmassa tapauksessa jo vuoden päästä, todennäköisesti kuitenkin vuonna 2024. Paikka muuttuu lähemmäksi Kajaanintietä. Vanhan ostoskeskuksen paikalle rakennetaan uusi, iso asuinkortteli, johon menee useampia vuosia.

Kastelliin rakennetaan kokonaan uusi ostoskeskus hieman eri paikkaan kuin nykyinen. Viereen rakennetaan osin entisen ostoskeskuksen paikalle suurehko kerrostalokortteli, johon tulee kolmi- ja nelikerroksisia asuinkerrostaloja.

Uuden ostoskeskuksen uusi paikka on hieman lähempänä Kajaanintietä tontin eteläkärjessä kuin nykyinen liikekortteli. Vanha liikekeskus puretaan mutta sillä tavalla, että se on toiminnassa siihen asti kunnes uusi valmistuu. Näin ostoskeskuksen toiminta ei katkea, ja siellä toimivat yritykset, kuten päivittäistavarakauppa ja pizzeria, voivat siirtyä uuteen liikekeskukseen niin sanotusti lennosta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.