Kärp­pien Man­ne­rin ka­ran­tee­ni kestää 14 päivää, myös Kob­li­zek tois­tai­sek­si sivussa – ko­ro­na­vi­ruk­sen jo aiemmin sai­ras­ta­nut Sulak jouk­kueen ko­koon­pa­nos­sa per­jan­tain Il­ves-ot­te­lus­sa

Koronaviruksen jo aiemmin sairastanut Libor Sulak (vas.) saa pelata Kärppien riveissä perjantaina.
Koronaviruksen jo aiemmin sairastanut Libor Sulak (vas.) saa pelata Kärppien riveissä perjantaina.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Viime viikonloppuna jääkiekon EHT-turnaukseen Malmössä osallistunut Kärppien päävalmentaja Mikko Manner on määrätty 14 päivän karanteeniin.

Karanteeniasia tuli ajankohtaiseksi, kun Suomen maajoukkueen pelaajalla todettiin turnauksen jälkeen koronatartunta. Torstaina selvisi, että Leijonien tartuntojen määrä on kasvanut jo viiteen. Lisäksi tartuntoja on todettu myös Ruotsin ja Tshekin maajoukkueissa.

Manner toimi Malmössä Leijonien apuvalmentajana. Kärppien pelaajista Tshekkiä edustivat turnauksessa hyökkääjä Radek Koblizek ja puolustaja Libor Sulak.

Koblizek on Mannerin tavoin karanteenissa, mutta hän odottaa vielä tartuntatautiviranomaisten virallista määräystä karanteenin pituudesta.

Sulak on sairastanut koronan jo aiemmin ja voi siksi palata mukaan Kärppien toimintaan. Sulak on perjantaina normaalisti Kärppien kokoonpanossa, kun Kärpät saa Liigan ottelussa vieraakseen Ilveksen.

Päävalmentaja Manner palaa tämän hetken tiedon mukaan Kärppien vahvuuteen maanantaina 1. maaliskuuta. Saman viikon alkuun ajoittuu myös Koblizekin paluu, jos hänen karanteeninsa pituudeksi määrätään 14 vuorokautta.

– Toki tilanne voi muuttua sairastumisen myötä, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho muistuttaa.

Mannerin poissaolon aikana Kärppien virkaa tekevänä päävalmentaja toimii Lauri Mikkola, jonka johdolla joukkue on napsinut pelkkiä voittoja.