Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kan­sal­lis­oop­pe­ran ja -ba­le­tin vie­rai­lu sai ou­lu­lai­set liik­keel­le – "Eh­dot­to­mas­ti menisin tois­te­kin, jos Ouluun tulisi lisää oop­pe­rae­si­tyk­siä"

Lauantain kahteen Ouluhallissa pidettyyn esitykseen myytiin yhteensä yli 6 000 lippua.

Oululainen Neve Tyynismaa kävi lauantaina ensimmäistä kertaa ooppera- ja balettiesityksessä. Se hieman jännitti, mutta balettitanssijat kiinnostivat.
Oululainen Neve Tyynismaa kävi lauantaina ensimmäistä kertaa ooppera- ja balettiesityksessä. Se hieman jännitti, mutta balettitanssijat kiinnostivat.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Carmina Burana, Joutsenlampi, Carmen, Taikahuilu, Valkyyria, Turandot... harvoin saa yhdessä esityksessä maistiaisia niin monesta tunnetusta oopperasta ja baletista. Ouluhallissa sellaiseen tarjoutui lauantaina tilaisuus, kun Kansallisooppera ja -baletti toi näyttävät areenaesityksensä Ouluun. Kynnys nauttia korkeakulttuurista oli poikkeuksellisen matalalla.

Päivän kahteen esitykseen oli myyty kumpaiseenkin yli 3 000 lippua, mutta ahdasta ei Ouluhallissa tullut.

Loisteliaita pukuja, katkelmia tunnetuista oopperoista ja baleteista. Musiikista vastasi oma orkesteri. Puitteet olivat kohdillaan, äänentoisto pelasi ja yleisö tuntui nauttivan. Osa yleisöstä näki ammattitason oopperaa ja balettia ensimmäistä kertaa.

Yksi sellainen on viisivuotias oululainen Neve Tyynismaa, joka tuli esitykseen äitinsä Kia Prepulan kanssa.

– Neve meinasi, että esitys oli niin hieno, että maailman kaikki lapset ja etenkin tytöt haluaisivat olla katsomassa sitä, Prepula kommentoi esityksen jälkeen.

Viisivuotiaalle olivat jänniä etenkin tulet, jotka leiskuivat suuren lavarakennelman edessä Mozartin Taikahuilun Yön kuningattaren aarian aikana.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.