Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Kallion pe­rus­pal­ve­lu­kun­ta­yh­ty­mä tie­dot­taa va­ka­vas­ta ko­ro­na­ti­lan­tees­ta, pit­kä­ai­kai­nen al­tis­tu­mis­ris­ki Aimo Kort­teen Ko­ne­pa­jal­la Yli­vies­kas­sa

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio tiedottaa alueen vakavasta koronavirustilanteesta. Kallio vastaa Alavieskan, Sievin, Nivalan ja Ylivieskan asukkaiden hyvinvointi- ja terveyspalveluista. Alueella on yhteensä noin 33 500 asukasta.

Tällä viikolla Kallion alueen koronatesteistä yli prosentti on ollut positiivisia, eikä kaikkien tartuntojen alkuperää ole pystytty selvittämään.

Koronaa on todettu kaikissa Kallion kunnissa, ja virusta uskotaan esiintyvän alueella enemmän kuin nyt tiedetään. Tiedotteen mukaan koronan voi saada alueella mistä vain.

Kallion terveyspalveluista vedotaan alueen asukkaisiin, jotta nämä noudattaisivat koronaohjeita tarkasti. Altistuneena ja vähänkään oireisena tulee ehdottomasti jäädä kotiin ja koronatestiin pitää hakeutua herkästi.

Tiedotteen mukaan osa viimeaikojen tartuntaketjuihin liittyvistä henkilöistä on potenut flunssaoireita jopa viikkojen ajan ennen kuin kytkös koronatartuntaketjuun on selvinnyt. Näiden tapausten tiedetään aiheuttaneen jatkotartuntoja.

Kallio tiedottaa myös pitkäaikaisesta altistumisriskistä Ylivieskassa. Aimo Kortteen Konepajalla 16. marraskuuta ja 2. joulukuuta välisenä aikana vierailleet saattavat olla altistuneita koronavirukselle. Heitä pyydetään tarkkailemaan oloaan erityisen tarkasti.

Juttua muokattu 4.12. klo 16.01 Lisätty tieto Aimo Kortteen Konepajan altistumisriskistä.