Kolumni: Iivo Nis­ka­nen on vii­mei­sen vuoden ajan luullut ja ku­vi­tel­lut liikaa

Hiihto: Suo­si­tun Iinatin hiih­to­la­dun tau­ko­ka­tos romahti

Luitko jo tämän: Nämä pojat kan­ta­vat Kärppiä tu­le­vai­suu­des­sa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Kalevan ur­hei­lu­pod­cast: Lipolla sekä KeKin mie­hil­lä ja nai­sil­la edessä kauden tär­keim­mät ottelut – kuun­te­le uusin jakso täältä

KeKin miehet ja naiset taistelevat tiukasti pudotuspelipaikoista, kun taas Lippo hamuaa Ykköspesiksen runkosarjan ykköstilaa.

Oulun Lippo pelaa viikonloppuna Raksilassa kaksi tärkeää kotiottelua.
Oulun Lippo pelaa viikonloppuna Raksilassa kaksi tärkeää kotiottelua.
Kuva: Tiina Wallin

Lipolla on lauantaina edessään kauden toistaiseksi tärkein ottelu. Oululaisjoukkueella on panoksena Puijon Pesistä vastaan Ykköspesiksen runkosarjan voitto.

Ykkössija on äärimmäisen tärkeä mahdollisia Superpesis-karsintoja silmällä pitäen. Ykköspesiksen pudotuspeleissä kohtaavat runkosarjan voittaja ja nelonen sekä kakkonen ja kolmonen. Otteluparien voittajat etenevät Superpesis-karsintoihin.

Paremmin runkosarjassa sijoittunut Ykköspesis-joukkue kohtaa Superpesiksen toiseksi huonoimman ryhmän. Toiseksi paras Ykköspesis-joukkue puolestaan haastaa Superpesiksen kolmanneksi huonoimman paikasta pääsarjassa.

Kuuntele Kalevan urheilupodcastin pesäpallojakso alla olevasta soittimesta.

Tällä hetkellä Lippo on sarjan kärjessä pisteen erolla ennen Puijoa. Kummallakin joukkueella on runkosarjassa jäljellä vielä neljä ottelua.

– Olo on tosi luottavainen. Emme vielä ole tällä kaudella osoittaneet kovin pitkään, että meidän pelaamisen alin taso on riittävän korkealla. Pitää olla tosi huolellinen, että pystytään se peli klaaraamaan, pelinjohtaja Markku Hylkilä sanoo.

Superpesiksen puolella KeKin miehet ja naiset kamppailevat tiukasti pudotuspelipaikoista. KeKin naisten runkosarja päättyy viikonloppuna vierasotteluihin, kun taas miehillä on runkosarjaa jäljellä vielä kolme ottelua.

Naisten pelinjohtaja Jarkko Kokko ja miesten viuhkamies Teemu Körkkö ovat luottavaisia joukkueidensa mahdollisuuksiin.

– Ainahan se on mukava pelata, kun otteluissa on kunnon panokset. Ei oteta isompaa stressiä, toivottavasti pisteitä kertyy sen verran, että ollaan pudotuspeleissä, Kokko toteaa.

– Pudotuspelipaikka olisi iso asia koko Kempeleen Kirin yhteisölle, Körkkö tunnelmoi.

Podcast on kuunneltavissa myös Spotify- ja Soundcloud-palveluissa.