Showpaini: Näin yli­opis­to­tut­ki­jas­ta kuo­riu­tuu yli­voi­mai­nen Va­lio­yk­si­lö

Sää: Kolea kesäsää vaihtuu ensi vii­kol­la läm­pi­mään

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kai­vin­ko­ne­ura­koit­si­ja vau­rioit­ti ve­si­joh­toa – juo­ma­ve­den käyttöä ra­joi­te­taan Oulun kau­pun­gin­sai­raa­lan ti­lois­sa Ka­jaa­nin­tiel­lä

Varotoimenpiteenä Kajaanintie 48:ssa ei käytetä vettä sellaisenaan juomavetenä, ennen kuin näytteet osoittavat sen olevan laatuvaatimusten mukaista. Kuvituskuva.
Varotoimenpiteenä Kajaanintie 48:ssa ei käytetä vettä sellaisenaan juomavetenä, ennen kuin näytteet osoittavat sen olevan laatuvaatimusten mukaista. Kuvituskuva.
Kuva: Mikko Halvari

Oulun Kontinkankaalla osoitteessa Kajaanintie 48 on jouduttu rajoittamaan juomaveden käyttöä. Kiinteistössä on Oulun kaupunginsairaalan toimintoja.

Oulun seudun ympäristötoimi kertoo tiedotteessaan, että kiinteistön vedenjakelu keskeytyi torstaina kello 13.30, kun yksityinen kaivinkoneurakoitsija vaurioitti tonttivesijohtoa. Kiinteistön käyttäjiä ohjeistettiin välittömästi veden käytön rajoituksista.

Vuoto saatiin korjattua kello 17, ja tämän jälkeen tonttijohto pantiin huuhteluun. Illalla vedestä otettiin ensimmäiset näytteet.

Kiinteistön wc:t ja pesutilat toimivat normaalisti, mutta varotoimenpiteenä vettä ei käytetä sellaisenaan juomavetenä, ennen kuin vesinäytteet osoittavat veden olevan laatuvaatimusten mukaista.

Vesinäytteiden tulosten valmistuminen kestää noin kaksi vuorokautta. Oulun Vesi on järjestänyt kiinteistön käyttäjille varavettä.

Ympäristötoimen mukaan kiinteistön tonttivesijohto on edelleen huuhtelussa ja siitä otetaan tihennetysti vesinäytteitä, jotta vedenjakelu saataisiin palautettua normaaliksi mahdollisimman nopeasti.

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran lauantaina.