Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kädet puus­kaan ja vir­kis­täy­ty­mään — li­min­ka­lai­sen Janne Nevalan tuorein romaani kä­sit­te­lee työ­pai­kan vir­kis­täy­ty­mis­päi­vää tra­gi­ko­me­dian voi­mal­la

Liminkalaistuneen kirjailijan Janne Nevalan Virkistysiltapäivä -romaani käsittelee hänelle tuttua maailmaa, mutta fiktion kautta. Limingan kirjasto- ja kulttuurijohtajan omissa kokemuksissa virkitysiltapäivät ovat olleet positiivisia kokemuksia.

Oulu
Kirjailija Janne Nevala ja hänen kuudes romaaninsa Virkistysiltapäivä.
Kirjailija Janne Nevala ja hänen kuudes romaaninsa Virkistysiltapäivä.
Kuva: Ville Muikkula

Metsäkylän kunnan työntekijät ovat lähdössä viettämään virkistysiltapäivää keskelle metsää lifestyle-gurun oppeihin. Laitoshuoltaja Johannan perspektiivistä katsottuna matka alkaa olla jo mielenkiintoisissa olosuhteissa ja epämiellyttävien halausten ja tunteisiin vetoavien keskustelujen jälkeen on käynnissä mielenkiintoinen seikkailu.

Näistä lähdökohdista käynnistyy liminkalaisen Janne Nevalan kuudes romaani Virkistysiltapäivä. Aiemmin itselleen rakkaista asioista (bändi, matkustus) ja kotikunnastaan Taivalkoskesta kirjoittanut Nevala on valinnut tuoreimpaan kirjaansa itselleen erittäin tutun aihealueen: Nevala työskentelee Limingan kirjasto- ja kulttuuripäällikkönä.

Mitä kaikkea Virkistysiltapäivä pitää sisällään? Miten Nevala päätyi aiheen pariin? Muun muassa näistä asioista keskusteliin Radio Kalevan Solistinkadun iltapäivässä, kun Janne Nevala kävi kylässä.

Toimittajana Ville Muikkula.

Radio Kalevan haastattelussa kirjailija Janne Nevala (21.8.2023)
Tekijä: Ville Muikkula