Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Jutun takaa: Yleis­ute­liai­suus kuuluu ke­sä­toi­mit­ta­jan am­mat­ti­hy­vei­siin

Kaisla Pietilä opiskelee Tampereen yliopistossa journalistiikkaa. Hän tuli Kalevaan harjoitteluun ja työskentelee nyt toimituksessa kesän ajan.
Kaisla Pietilä opiskelee Tampereen yliopistossa journalistiikkaa. Hän tuli Kalevaan harjoitteluun ja työskentelee nyt toimituksessa kesän ajan.
Kuva: Erkki Hujanen

Kalevan toimituksen kesätyöntekijät näkyvät jälleen kolmisen kuukautta paperilehden ja verkkolehden jutuissa. Kesätoimittajat ovat tänä kesänä ensimmäistä kertaa myös äänessä uudessa Radio Kalevassa. Yksi runsaasta paristakymmenestä kesätoimittajasta on oululainen Kaisla Pietilä, joka aloitti Kalevan toimituksessa toukokuun alussa opintoihinsa liittyvällä harjoittelulla.

– Kaleva on tuttu. Halusin isoon lehteen ja kotiseudulle kesäksi.

Kaisla Pietilä valmistui ylioppilaaksi Oulun lyseon lukiosta keväällä 2020 ja opiskelee nyt journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Journalistiikkaa voi samoin opiskella Jyväskylän yliopistossa. Toimittajaksi kouluttaudutaan myös opistoissa sekä ammattikorkeakouluissa kuten Oulun ammattikorkeakoulussa.

Kesätoimittajien tapaan Kaisla Pietilä saa tehdä monenlaisia juttuja kesän aikana.

– Mietin jo yläasteella toimittajan työtä. Tykkään kirjoittaa ja olen yleisutelias ja kaikki asiat kiinnostavat, Pietilä kertoo.

Hän kehuu Kalevan toimituksen ammattimaista otetta journalistiseen työhön. Aiheita, tiedonhankintaa sekä näkökulmia ideoidaan ja suunnitellaan yhdessä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.