Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Jutun takaa: Yleisö siirtyy seu­raa­maan mediaa pa­pe­ri­jul­kai­su­jen ääreltä di­gi­alus­toil­le

Kalevan tilauksista noin 25 prosenttia on puhtaasti digitilauksia

Ensimmäinen sanomalehti painettiin Suomessa 250 vuotta sitten, kirjoja tehtiin jo huomattavasti aikaisemmin. Nyt lukeminen siirtyy koko ajan yhä enemmän digitaalisille laitteille.
Ensimmäinen sanomalehti painettiin Suomessa 250 vuotta sitten, kirjoja tehtiin jo huomattavasti aikaisemmin. Nyt lukeminen siirtyy koko ajan yhä enemmän digitaalisille laitteille.
Kuva: Teija Soini/Arkisto

Median yleisö siirtyy paperille painettujen julkaisujen ääreltä aikaisempaa enemmän digitaalisille alustoille. Kalevan kokonaislevikkiä koskevat tilastot osoittavat, että digitaalisten sisältöjen tilausten määrä kasvaa ja printtipohjaisten tilausten määrä pienenee.

Suurin osa Kalevan nykyisestä tilausliikevaihdosta kuitenkin tulee edelleen paperilehden tilauksista, mutta samalla niihin kohdistuu myös digitaalisia tilauksia suuremmat kulut paino- ja jakelukustannusten vuoksi.

Kalevan tuoreimpien tilastojen mukaan lehden tilauksista noin 25 prosenttia on puhtaasti digitilauksia ja noin 75 prosenttia on niin sanottuja yhdistelmätilauksia. Yhdistelmätilauksiin kuuluu sekä painettu lehti että digitaaliset sisällöt.

Kaikki ihmiset, jotka tilaavat Kalevaa, voivat tilauksensa perusteella lukea vapaasti myös digitaalisia sisältöjä.

Suuri osa yhdistelmätilaajista seuraakin sisältöjä myös Kalevan verkossa ja näköislehdessä. Noin 60 prosenttia yhdistelmätilaajista on ottanut digitaaliset sisällöt käyttöön.

Uutis- ja ajankohtaisjournalismia ammatikseen työstäville toimittajille siirtymä paperilehdestä digiympäristöön tuo uusia ammatillisia vaatimuksia.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.