Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Jour­na­lis­ti­liit­to vetoaa hal­li­tuk­seen: Suomen pai­nos­tet­ta­va Val­ko-Ve­nä­jää lo­pet­ta­maan jour­na­lis­tien vaino

Liitto on huolissaan myös vainosta, kidutuksista ja pahoinpitelyistä Valko-Venäjällä.

Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho allekirjoitti liiton vetoomuksen.
Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho allekirjoitti liiton vetoomuksen.
Kuva: Kuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläine

Journalistiliitto vetoaa Suomen hallitukseen, että se painostaisi Valko-Venäjää vapauttamaan vangittuja journalisteja sekä vetämään pois syytteet journalisteja vastaan.

Liitto on huolissaan myös vainosta, kidutuksista ja pahoinpitelyistä Valko-Venäjällä.

Liitto lähetti tänään torstaina vetoomuksen pääministeri Sanna Marinille ja ulkoministeri Pekka Haavistolle yhdessä 50 eurooppalaisen journalistijärjestön kanssa. Suomen Journalistiliiton vetoomuksen on allekirjoittanut puheenjohtaja Hanne Aho.

Liiton mukaan Valko-Venäjällä on yli 250 poliittista vankia, joiden joukossa 12 journalistia.

Elokuun 9. päivän 2020 väärennettyjen presidentinvaalien jälkeen yli 30 000 ihmistä, joukossa 480 journalistia, on pidätetty ja monia heistä kidutettu ja pahoinpidelty. Yli tuhat ihmistä on saanut rikossyytteen, liiton tiedotteessa kerrotaan.

Yhteiskannanotossa Euroopan journalistiliittojen johtajat vetoavat Euroopan maiden hallituksiin, jotta ne vaatisivat Valko-Venäjän hallitusta välittömästi vapauttamaan 12 vangittua journalistia ja vetämään pois hallinnolliset ja rikossyytteet valkovenäläisiä journalisteja vastaan.

Liittojen johtajat vetoavat hallituksia toimimaan aktiivisesti YK:ssa ETYJ:ssä, Euroopan neuvostossa ja EU:ssa, jotta kansainvälinen yhteisö lisäisi painetta ja ryhtyisi toimiin jatkuvia ihmisoikeuksien ja lehdistönvapauden loukkauksia vastaan Valko-Venäjällä.