Luonto: Uhan­alai­set tör­mä­pääs­kyt kai­voi­vat jälleen pe­sä­ko­lon­sa ou­lu­lais­ra­ken­ta­jien hiek­ka­ka­soi­hin

Vaatteet: Kaksi ou­lu­lais­ta vaa­te­yri­tys­tä tais­te­lee pi­ka­muo­ti­bis­nes­tä vastaan

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Joukko suo­ma­lai­sia osal­lis­tuu tur­val­li­suus­kon­fe­rens­siin Sak­sas­sa, pai­kal­la muun muassa Nii­nis­tö ja Marin – Suomi ja Ruotsi vas­taan­ot­ta­vat pal­kin­non

Münchenin turvallisuuskonferenssi järjestetään nyt ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Venäjä laajensi hyökkäystään Ukrainaan viime vuoden helmikuussa.

Presidentti Sauli Niinistö.
Presidentti Sauli Niinistö.
Kuva: Anssi Jokiranta

Presidentti Sauli Niinistö ja joukko ulko- ja turvallisuuspolitiikan kannalta keskeisiä suomalaisministereitä keskustelee viikonloppuna Saksassa eri kokoonpanoin Venäjän hyökkäyssodan järkyttämästä Euroopan turvallisuudesta.

Tapaamispaikkana on kylmän sodan aikana kehitetty Münchenin turvallisuuskonferenssi, jossa kokoontuu vuosittain mittava joukko poliitikkoja, sotilaita ja turvallisuuspolitiikan asiantuntijoita. Suomalaisista ministereistä paikalla on määrä olla ainakin pääministeri Sanna Marin (sd.), ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.), puolustusministeri Mikko Savola (kesk.) sekä eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.).

Konferenssi järjestetään nyt ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Venäjä laajensi hyökkäystään Ukrainassa viime vuoden helmikuussa. Konferenssi alkaa tänään ja jatkuu sunnuntaihin asti.

Presidentti Niinistö osallistuu huomenna lauantaina Euroopan turvallisuutta, Natoa ja kumppanuuksia käsittelevään paneelikeskusteluun konferenssin päälavalla Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin, Moldovan presidentin Maia Sandun ja Tanskan pääministerin Mette Frederiksenin kanssa, kertoo presidentin kanslia.

Maanantaina Münchenin turvallisuuskonferenssin järjestäjät tiedottivat, että sen vuotuisen Ewald von Kleist -palkinnon saavat tänä vuonna Suomi ja Ruotsi. Maat palkitaan päätöksestä hakea Naton jäsenyyttä vastauksena Venäjän aloittamalle hyökkäyssodalle. Presidentti Niinistö puhuu palkintotilaisuudessa lauantai-iltana.

Palkintotilaisuuteen osallistuvat presidentin kanslian tiedotteen mukaan myös pääministeri Marin, Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson sekä Ruotsin entinen pääministeri Magdalena Andersson.

Presidentti Niinistöllä on konferenssin aikana myös useita merkittäviä kahdenvälisiä tapaamisia.