Pääkirjoitus: Opis­ke­li­joi­den pro­tes­tit ker­to­vat pe­rus­tel­luis­ta huo­lis­ta

Kalevan kysely: Ar­ve­lut­ta­vat­ko Oulun Ki­vi­sy­dä­men py­sä­köin­ti­jär­jes­tel­män muu­tok­set?

Matkailu: Täl­lais­ta on Lapin mat­kai­luy­ri­tyk­sis­sä, joista työn­te­ki­jät puhuvat lähes pel­käs­tään hyvää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Jä­reäs­ti va­rus­tau­tu­nut kom­man­do­pi­poi­nen mies tun­keu­tui ker­ros­ta­lo­asun­toon Kau­ko­vai­niol­la – tuo­mit­tiin vä­ki­val­tai­suuk­sis­ta vii­dek­si vuo­dek­si van­ki­laan

Oulu

Oulun käräjäoikeus antoi keskiviikkona tuomionsa Oulussa viime helmikuussa tapahtuneesta väkivaltavyyhdestä.

Siinä vuonna 1983 syntynyt mies rikkoi ikkunan ja pääsi sen avulla Kaukovainiolla sijaitsevan kerrostalon rappukäytävään. Hän tunkeutui siellä asuntoon, jossa oli useita henkilöitä.

Mies oli esittänyt heitä kohtaan tappouhkauksia. Saapuessaan hän oli varustautunut neljällä puukolla, kirveellä, golfmailalla ja nippusiteillä ja hänellä oli päässään kommandopipo.

Asunnossa tunkeutuja löi siellä ollutta miestä kaksi kertaa puukolla ylävartaloon. Hän yritti lyödä tätä useammankin kerran, mutta uhri sai torjuttua lyöntejä.

Tunkeutuja löi myös toista miestä golfmailalla jalkaterään ja viilsi teräaseella käteen. Lisäksi hän rikkoi asunnossa omaisuutta.

Mies oli kertomansa mukaan tekohetkellä sekavuustilassa, joka johtui neljän vuorokauden valvomisesta sekä huumaus- ja lääkeaineiden käytöstä. Tapahtumien taustalla oli mustasukkaisuutta.

Käräjäoikeus tuomitsi Harri Kalevi Materon tapon yrityksestä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, pahoinpitelystä ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta viideksi vuodeksi vankilaan.

Tekoaseet määrättiin valtiolle. Tuomittu määrättiin maksamaan erilaisia korvauksia yli 11 000 euron edestä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.