Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Ja­pa­ni­lais­pa­ris­kun­ta perusti Ouluun maail­man poh­joi­sim­man ra­men-ra­vin­to­lan

Japanilaiset Hitoshi ja Chika Ujiee perustivat ramen-ravintolansa Ouluun levittääkseen japanilaisen ruoan ilosanomaa myös Suomeen. Höyryävän kuumassa liemessä tarjoiltava ramen on pariskunnan kotimaassa suositumpaa ruokaa kuin sushi.

Oulu

Ravintoloitsija Hitoshi Ujiee kertoo huomanneensa suomalaisten persouden nuudeleille jo asuessaan Japanissa.

”Kun vein suomalaisia kollegoita ramen-paikkoihin, huomasin että he pitivät japanilaisia nuudeleita herkullisina.”

Japanilaisesta keittiöstä sushi on valloittanut jo suomalaisten sydämet – kenties koska täällä raa’an kalan syöminen on tuttua. Japanilaisille sushi on kuitenkin vain osa monipuolista ruokakulttuuria.

”Ramen on edullisempaa ja helpompaa syödä kuin sushi, ja myös lapset pitävät siitä”, Hitoshi kertoo.

Mikä toi pariskunnan Ouluun, millaisista aineksista kootaan täydellinen ramen-annos ja mikä on itse ramen-nuudeleissa ja liemessä olennaista – muun muassa näihin kysymyksiin Hitoshi ja Chika Ujiee vastaavat Radio Kalevan haastattelussa.

Toimittaja on Sini Salmirinne.