Pääkirjoitus: Suomen side Ruot­siin vah­vem­pi ja ta­sa-ar­voi­sem­pi kuin yli 200 vuo­teen, on jo aika unohtaa komp­lek­sit

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Iso joukko työt­tö­miä siirtyi Oulun seudun kuntien vas­tuul­le, yli puo­lel­la työl­lis­ty­mis­suun­ni­tel­man teko on yhä kesken – ky­syim­me, mikä työl­li­syy­den kun­ta­ko­kei­lus­sa mättää

Työllisyyden kuntakokeilussa lähes 15 000 asiakasta siirtyi TE-toimistoilta Oulun seudun kuntien vastuulle maaliskuussa.

Oulun seudun työllisyyden kuntakokeiluihin ohjataan ne työttömät ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan.
Oulun seudun työllisyyden kuntakokeiluihin ohjataan ne työttömät ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan.
Kuva: VESA JOENSUU
Merkittävällä osalla työllisyyden kuntakokeiluun siirtyneistä asiakkaista työllistymissuunnitelmien teko oli viivästynyt ennen kuntakokeiluun siirtymistä. Miten kuntakokeilut ovat lähteneet käyntiin, työllisyyspalveluiden päällikkö Noora Jansson Business Oulusta?

– Kuukausi sitten Oulun seudun kuntien vastuulle siirtyi lähes 15 000 asiakasta. Noin puolelle on tehty palvelutarpeenarvio ja nimetty henkilökohtainen omavalmentaja. Suuri asiakasmäärä ja osin viivästyneet työllistymissuunnitelmat luovat paineita tähän alkuun. Kokeilun tulokset tulevat näkymään pitkän ajan kuluessa, mutta esimerkiksi aktivointiaste on jo hiukan parantunut.

Onko ollut muita ongelmia?

– Tietojärjestelmien osalta on ollut jonkin verran haasteita.