Luonto: Uhan­alai­set tör­mä­pääs­kyt kai­voi­vat jälleen pe­sä­ko­lon­sa ou­lu­lais­ra­ken­ta­jien hiek­ka­ka­soi­hin

Vaatteet: Kaksi ou­lu­lais­ta vaa­te­yri­tys­tä tais­te­lee pi­ka­muo­ti­bis­nes­tä vastaan

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ir­lan­nin mal­lil­la uusia nuoria yrit­tä­jiä myös Poh­jois-Poh­jan­maal­le – kes­keis­tä mal­lis­sa on käy­tän­nön tuki yrit­tä­jyy­den al­ku­tai­pa­leel­la

Pohjois-Pohjanmaalla on tehty ansiokasta ja pitkäjänteistä yrittäjyyskasvatustyötä, jolla on saatu nuorten asenteet ja kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan kasvuun. Tämä ei kuitenkaan vielä realisoidu merkittävissä määrin nuorten yrittäjien määrässä. Suomi jää yritysten perustamisaktiivisuudessa jälkeen eurooppalaisista verrokkimaista, ja Pohjois-Pohjanmaa vastaavasti Suomen keskiarvosta.

Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntaohjelma 2022–2025 nostaa esiin vahvasti yritysten merkityksen alueemme menestyksen ja työllisyyden kannalta, ja siksi yrittäjyys on nostettu selkeäksi maakuntaohjelman panostuskohteeksi.

Pohjois-Pohjanmaa on nuorten maakunta, ja kuten myös maakuntaohjelma toteaa, heidän käsissään on maakunnan tulevaisuus. Sisältökärkiin nostetut yrittäjyysopetuksen vahvistaminen kaikilla koulutustasoilla ja yrityskokeilujen mahdollistaminen elämän eri vaiheissa – myös opiskelijana – ovat mitä parasta panostusta yhteiskunnallisesti. Moni nuori jää mielellään kotipaikkakunnalle, mikäli siihen on käytännön mahdollisuus, ja tähän yksi ratkaisu on itsensä työllistäminen yrittäjänä.

Nuorten yrittäjyysintentiot tulisikin saada kanavoitua käytännön yrityskokeiluksi paremmin, ja tämä vaatii uusia panostuksia yritysten perustamista ja alkuvaiheen kehitystä tukeviin käytännön toimiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.