Tulipalot: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

IC-ju­nan veturin katolla oleva muunnin syttyi tuleen Ruukin rau­ta­tie­ase­mal­la – Ro­va­nie­mel­tä Hel­sin­kiin mat­kal­la oleva juna myö­häs­tyy rei­lus­ti

Matkustajajunan veturin katolla oleva pieni muunnin syttyi tuleen Siikajoella Ruukin rautatieasemalla keskiviikkoiltana.

Kyseinen Intercity-juna 266 on matkalla Rovaniemeltä Helsinkiin. Palon havaitsi junan konduktööri.

Pelastuslaitoksen päästyä kohteeseen palo oli rajoittunut muunninyksikköön, jossa tulipalo sammui itsekseen. Muunninyksikön koko on 1,5 neliömetriä.

Pelastuslaitoksen mukaan palosta ei ollut vaaraa junan matkustajille. Junaliikenne oli pelastustoiminnan ajan kokonaan poikki asemalta.

Liikenne aseman kautta kulkee nyt normaalisti. Yöllä Intercity 266:n arvioitiin myöhästyvän noin kolme tuntia, mutta aamuun mennessä aikataulua saatiin kirittyä. Kello kuuden aikaan arvio myöhästymisestä oli tunnin ja 40 minuuttia.

– Rungossa oli kaksi veturia, juna jatkaa niistä toisella, Taina Kuitunen VR:n viestinnästä kertoo.

Kuitusen mukaan myös Intercity-juna 51 Helsingistä Ouluun myöhästyi tulipalon aiheuttaman häiriön vuoksi aikataulustaan tunnin ja 15 minuuttia.

Hälytys suuresta liikennevälinepalosta tuli kello 21.35. Paikalla oli pelastuslaitokselta sammutusyksikkö ja säiliöauto.

– Pelastuslaitoksen yksiköt ovat poistuneet kohteesta. VR varmaan viestittää seuraavaksi, tuleeko paikalle esimerkiksi vaihtoveturia, päivystävä palomestari kertoi noin kello 22.45 illalla.

Juttua korjattu 22.51: Toisin kuin jutussa aluksi kerrottiin, junan sisällä oli syttymishetkellä matkustajia.

Juttua päivitetty 23.41: Lisätty VR:n viestinnän kommentit.

Juttua päivitetty 8.2. kello 6.16: Päivitetty junan aikataulua.