Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hy­vin­voin­ti­val­tio voidaan säi­lyt­tää vain yli­su­ku­pol­vi­sel­la ajat­te­lul­la

Pidämme nykyistä pohjoismaista hyvinvointivaltiota itsestään selvyytenä ja onkin itsestään selvää, että se on nykyisillä tiedoilla selkeästi paras tapa järjestää yhteiskunta. Hyvinvointivaltion yllä leijailee kuitenkin erittäin tummia pilviä, joilta poliitikot ummistavat silmänsä. Taloudessa on aika herätä ruususen unesta.

Entinen pääministeri ja nykyinen keskustan kansanedustaja Juha Sipilä arvioi 15.6. eduskunnan täysistunnon puheenvuorossaan julkisen talouden olevan lähitulevaisuudessa jopa 13 miljardia alijäämäinen. Kyllä, luit oikein, 13 miljardia.

Tätä 13 miljardia ei voida selittää koronalla ja Ukrainan tilanteella, vaan tämä on nykyinen talouden realiteetti näiden kriisien jälkeen. Tähän kun lisätään vielä huoltosuhteen entisestään heikkeneminen, niin viimeistenkin silmien olisi syytä avautua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.