Oulu: Val­tio-omis­ta­ja vaatii, että Oulun len­to­yh­tey­det saadaan pa­rem­mik­si

Kadonneet: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Peruskoulu: Ou­lu­lais­opet­ta­ja kertoo, mikä kä­si­työn ope­tuk­ses­sa meni pieleen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Hy­vin­voin­ti­alue syö puolet Oulun kau­pun­gin bud­je­tin me­nois­ta ja tu­lois­ta – Laa­ja­la: "Ou­lul­la menee nyt pa­rem­min kuin muutama vuosi sitten"

Kaupunginjohtajan esitystä Oulun kaupungin ensi vuoden talousarvioksi leimaa tuleva siirtyminen hyvinvointialueeseen. Kaupungin velkaantuminen pysähtyy tänä ja ensi vuonna mutta kasvaa sitten jälleen seuraavina vuosina.

Tiistaina julkistettu Oulun kaupunginjohtajan Päivi Laajalan esitys Oulun kaupungin talousarvioksi 2023 ja taloussuunnitelmaksi 2024-2025 on parillakin tavalla historiallinen. Ensinnäkin se on varmuudella ensimmäinen budjetti, jossa hyvinvointi- ja pelastustoimialat eivät kuulu kaupungille vaan perustetulle hyvinvointialueelle. Tämä lohkaisee reilut puolet budjettiesityksen sekä tuloista että menoista.

Toiseksi kyseessä voi olla Laajalan viimeinen budjetti, sillä hänen kaupunginjohtajuutensa on katkolla ensi keväänä. Oulun kaupunginjohtajan virka on haussa seuraavaksi kuudeksi vuodeksi. Laajala sanoi tiistaina edelleen harkitsevansa, hakeeko tehtävälleen jatkoa vai ei. Hakuaika päättyy huomenna keskiviikkona.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.