Sunnuntaikäräjät: Onko uusien ta­va­roi­den os­ta­mi­nen van­ha­nai­kais­ta?

Vanhat kuvat: Nap­pu­lat ovat rie­muin­neet jal­ka­pal­los­ta Oulun tur­nauk­sis­sa 1970-lu­vul­ta lähtien

Kaleva live: Katso tästä pe­rin­teis­ten Tier­na­poi­ka­kil­pai­lu­jen fi­naa­lit

Mainos: Black Friday -tarjouksena Kaleva Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Tilaajille

Hy­vin­voin­ti­alue syö puolet Oulun kau­pun­gin bud­je­tin me­nois­ta ja tu­lois­ta – Laa­ja­la: "Ou­lul­la menee nyt pa­rem­min kuin muutama vuosi sitten"

Kaupunginjohtajan esitystä Oulun kaupungin ensi vuoden talousarvioksi leimaa tuleva siirtyminen hyvinvointialueeseen. Kaupungin velkaantuminen pysähtyy tänä ja ensi vuonna mutta kasvaa sitten jälleen seuraavina vuosina.

Tiistaina julkistettu Oulun kaupunginjohtajan Päivi Laajalan esitys Oulun kaupungin talousarvioksi 2023 ja taloussuunnitelmaksi 2024-2025 on parillakin tavalla historiallinen. Ensinnäkin se on varmuudella ensimmäinen budjetti, jossa hyvinvointi- ja pelastustoimialat eivät kuulu kaupungille vaan perustetulle hyvinvointialueelle. Tämä lohkaisee reilut puolet budjettiesityksen sekä tuloista että menoista.

Toiseksi kyseessä voi olla Laajalan viimeinen budjetti, sillä hänen kaupunginjohtajuutensa on katkolla ensi keväänä. Oulun kaupunginjohtajan virka on haussa seuraavaksi kuudeksi vuodeksi. Laajala sanoi tiistaina edelleen harkitsevansa, hakeeko tehtävälleen jatkoa vai ei. Hakuaika päättyy huomenna keskiviikkona.

Black Fridayn tarjous!

Digi 3 kk 1 kk hinnalla