Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Hu­vi­puis­to-viih­de­kes­kus suun­nit­teil­la Hie­ta­saa­reen samaan paik­kaan, johon suun­ni­tel­tiin hu­vi­puis­toa kym­me­nen vuoden ajan

Nyt tarkoituksena on rakentaa keskus, joka yhdistää huvipuiston ja Meri-Oulun kesäteatterin toiminnan.

Hietasaareen on suunnitteilla uudemman kerran iso huvipuisto mutta tällä kertaa sillä erotuksella, että puhutaan huvipuisto-viihdekeskuksesta. Hankkeen taustalla on edelleen Pellepyy Oy, ja paikkakin on suunnilleen sama kuin 14 vuotta sitten aloitetussa Kalevala Park -huvipuistohankkeessa.

Pellepyy Oy ja sen yhteistyökumppanit ovat jättäneet tonttivaraushakemuksen Hietasaaren huvipuistoviihdekeskuksen rakentamista varten. Asia käsitellään tiistaina Oulun yhdyskuntalautakunnassa.

Pellepyyn toimitusjohtaja Jyrki Suutari kertoo, että ajatus huvipuisto-viihdekeskuksesta sikisi viime keväänä keskusteluissa Meri-Oulun kanssa, kun tuli esiin Meri-Oulun kesäteatterin näyttämön tuleva purkaminen Toppilan Möljältä.

– He katsoivat että eivät voi omin voimin rakentaa uutta kesäteatteria. Alettiin miettiä, voitaisiinko sitä yhdistää huvipuistoon. Löydettiin paljon toiminnallisia etuja näiden hankkeiden yhdistämisestä.

Suutari kertoo, että löytyi myös muutamia erittäin kiinnostuneita yhteistyökumppaneita, joiden ansiosta hanketta päästiin viemään eteenpäin. Sitä Suutari ei vielä paljasta, mitä nuo yhteistyökumppanit ovat.

Pellepyyn toimitusjohtaja Jyrki Suutari ja Meri-Oulun Jorma Yypänaho suunnittelevat huvipuisto-viihdekeskusta suunnilleen samaan paikkaan Hietasaaressa, jonne oli kymmen vuoden ajan tekeillä huvipuisto.
Pellepyyn toimitusjohtaja Jyrki Suutari ja Meri-Oulun Jorma Yypänaho suunnittelevat huvipuisto-viihdekeskusta suunnilleen samaan paikkaan Hietasaaressa, jonne oli kymmen vuoden ajan tekeillä huvipuisto.
Kuva: Jarmo Kontiainen

– Seuraavaksi aletaan tehdä suunnitelmia, mitä huvipuisto-viihdekeskus tulee kokonaisuutena pitämään sisällään.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.