Huu­mei­den vai­ku­tuk­sen alai­se­na au­toil­lut van­taa­lais­nai­nen py­säy­tet­tiin Tor­nios­sa – esiin­tyi po­lii­sil­le vääränä hen­ki­lö­nä, kyy­dis­sä 30 kiloa nuuskaa

Poliisi pysäytti perjantaina Meri-Lapissa useita huumausaineiden vaikutuksen alaisena autoilleita kuskeja.

Huumausaineiden alaisena autoilleet kuskit työllistivät poliisia perjantaina Meri-Lapissa. Kuvituskuva.
Huumausaineiden alaisena autoilleet kuskit työllistivät poliisia perjantaina Meri-Lapissa. Kuvituskuva.
Kuva: Jussi Leinonen

Poliisipartio pysäytti perjantaina alkuiltana Tornion Jokivarrentiellä etelän suuntaan ajaneen henkilöauton. Kuskille suoritettiin huumepikatesti, joka osoitti huumausaineen käyttöä.

Autoa kuljetti vantaalaisnainen, joka antoi poliisille väärät tiedot toisen henkilön nimillä. Kun poliisi tutki autoa tarkemmin, he löysivät naisen henkilöpaperit ja tämä tunnusti valehdelleensa ensin antamansa tiedot.

Autosta löytyi tutkinnan yhteydessä yli 30 kiloa nuuskaa sekä vähäinen määrä huumausainetta. Tulli teki rikosilmoituksen huomattavasta nuuskamäärästä ja poliisi kirjasi rikosilmoituksen rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja väärän henkilötiedon antamisesta.

Poliisi pysäytti perjantaina myös Kemissä Kalkkinokantiellä oululaisnaisen kuljettaman auton. Nainen oli poliisin mukaan päihtyneen oloinen ja kieltäytyi huumepikatestistä. Kävi ilmi, ettei naisella ollut ajokorttia ja hän jäi seitsemättä kertaa vuoden sisällä kiinni autoilemisesta ilman korttia. Naista epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kemissä Ouluntiellä poliisi pysäytti puolestaan paikkakuntalaisen miehen, joka kieltäytyi huumepikatestistä ja päätyi sen vuoksi verikokeeseen. Häntä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Lisäksi poliisia työllistivät perjantaina humalaisten väliset riidat, jotka johtivvat neljään pahoinpitelyyn. Pahoinpitelyistä ei kuitenkaan koitunut vakavampia vahinkoja.