Esiselvitys: Po­lii­sin mukaan Oulun kau­pun­gin­joh­toa ei epäillä vir­ka­ri­kok­sis­ta

Kärpät: NHL-asian­tun­ti­ja Kärp­pien yl­lä­tys­han­kin­nas­ta: ”Hy­vä­kun­toi­nen Nick Ritchie on yli­voi­mai­nen pelaaja Suomen lii­gaan”

Pääkirjoitus: Itä­ra­jal­la siir­ryt­tiin vä­sy­tys­tais­te­luun, jota Suomi ei vält­tä­mät­tä edes täys­su­lun avulla voita

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Huo­mi­sen kampus Rak­si­las­sa edistää koko Oulun me­nes­tys­tä

Katsotaan alakoululaisia ympärillämme. Heille me ensisijaisesti huomisen yliopistoa rakennamme.

Yliopistoja arvostetaan kautta maailman. Harvalle tarvitsee perustella akateemisen tutkimuksen tai korkeakouluopintojen merkitystä. Usein oman kaupungin yliopistoon tai nuoruuden opiskelupaikkaan suhtaudutaan myös suojelevasti, koska siihen on vahvat tunnesiteet.

Loistavasta menneisyydestä huolimatta yliopistoa on kehitettävä katsoen kauas tulevaisuuteen varmistaen menestys myös tulevina vuosikymmeninä.

Oulun yliopiston toimipisteiden sijainnista on käyty kiivasta keskustelua. Yliopisto päättää asiasta itsenäisesti ja ylintä päätösvaltaa sijoittumisessakin käyttää hallitus, jonka jäsenet yliopistoyhteisö on itse valinnut.

Monella taholla on sijaintiin omia intressejä ja mielipiteitä, mutta yliopisto ei voi tehdä päätöksiä yksittäisten ulkoisten intressiryhmien toiveiden mukaisesti.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.