Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Huol­to­var­muus­mak­su elin­tar­vik­keil­le – syö­mi­nen on meille kai­kil­le elin­tär­keää ja onkin suo­ras­taan kä­sit­tä­mä­tön­tä, ettei ruoan tuot­ta­mi­nen ole kan­nat­ta­vaa

Suomalainen maatalous on ajautunut ennennäkemättömään ahdinkoon tuotantokustannusten noustessa rajusti. Energian ja lannoitteiden hinnan nousu on ajanut monet tilat lopettamaan toimintansa, eikä valtion lupaamat lisälainat tervehdytä toimintaa riittävästi.

Kannattamattoman toiminnan jatkaminen lainarahalla ei ole kestävällä pohjalla, vaan tarvitaan muita keinoja.

Syöminen on meille kaikille elintärkeää ja onkin suorastaan käsittämätöntä, ettei ruoan tuottaminen ole kannattavaa. Luotamme liikaa siihen, että ruokaa tulee laivoilla ulkomailta, sillä sen varaan ei voida laskea kovinkaan paljon.

Ei ole mitenkään selvää, että ulkomailtakaan ruokaa tulee tulevaisuudessakin. Ravinnon tuottamiseen soveltuvat alueet vähenevät ja väestön kasvu lisää ruoan kysyntää kaikkialla. Ainoa tapa varmistaa suomalaisten syöminen on varmistaa omavaraisuus.

Koska alkutuottajien saamiin hintoihin ei näytä lääkkeitä löytyvän, tarvitaan uusia keinoja turvata tilojen selviytyminen ja tulevaisuus.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.