Terveys: Ou­lu­lai­nen Olli Jun­tu­nen meni vat­sa­ki­vun takia lää­kä­riin, samalla löytyi keuh­ko­ve­ri­tulp­pa

Polttoaine: Die­se­lin hinta painui Poh­jois-Poh­jan­maal­la­kin alle kahden euron

HS-gal­lup: Pää­mi­nis­te­ri­puo­lue SDP on edel­leen suo­si­tuin, mutta kan­na­tus­nou­su ta­saan­tui

Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, SDP:tä äänestäisi 21,9 prosenttia vastanneista.

Pääministeripuolue SDP on Helsingin Sanomien gallupin mukaan yhä Suomen suosituin, mutta puolueen kannatuksen kasvu on tasaantunut. Kuvassa pääministeri Sanna Marin.
Pääministeripuolue SDP on Helsingin Sanomien gallupin mukaan yhä Suomen suosituin, mutta puolueen kannatuksen kasvu on tasaantunut. Kuvassa pääministeri Sanna Marin.

Pääministeripuolue SDP on edelleen maan suosituin puolue, mutta kannatuksen kasvu on tasaantunut, kertoi Helsingin Sanomien teettämä gallup keskiviikkona.

Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, SDP:tä äänestäisi 21,9 prosenttia vastanneista. Kuukautta aiemmin luku oli HS:n gallupissa 22,1 prosenttia. Ennen kesäkuuta SDP:n kannatus oli vahvistunut mittauksissa tammikuusta lähtien, sanoo tutkimusjohtaja Sakari Nurmela Kantar TNS:sta lehdelle.

Maan toiseksi suosituinta puoluetta perussuomalaisia äänestäisi nyt 17,6 prosenttia kansasta, kolmantena olevaa kokoomusta 17,4 prosenttia. Hallituspuolue keskustan kannatus oli 12,4 prosenttia, mikä pitää puolueen neljänneksi suosituimpana.

Muiden puolueiden kannatusluvuissa ei tapahtunut erityisen merkittäviä muutoksia.

Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn vastasi noin 2 140 ihmistä toukokuun puolivälin ja kesäkuun puolivälin välisenä aikana. Virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.