Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Hiih­to­la­tu sot­ket­tiin tuh­kal­la kesken kuu­mim­man hiih­to­se­son­gin – Py­hä­tun­tu­ril­la tehty il­ki­val­ta ai­heut­ti li­sä­töi­tä huol­lol­le ja il­moi­tuk­sen po­lii­sil­le

Pikimusta kiinteä tuhka sulattaa aurinkoisena päivänä ladun nopeasti. Pyhä-Luoston Vesi tekee kunnostustöitä torstai-iltana, joten latu on kunnossa perjantaina aamusta.
Pikimusta kiinteä tuhka sulattaa aurinkoisena päivänä ladun nopeasti. Pyhä-Luoston Vesi tekee kunnostustöitä torstai-iltana, joten latu on kunnossa perjantaina aamusta.
Kuva: Katja Palmqvist

Pyhätunturin Kiimasselässä koeteltiin hiihtäjien hermoja kiirastorstaiaamuna, sillä ladulle oli levitetty useita senttejä tuhkaa.

– Ollut ahkera henkilö, ei täällä tällaista ennen ole sattunut, ihmettelevät Viron Pärnusta pääsiäiseksi tunturiin saapuneet Kaisa ja Kim Gran.

Reittien huollosta vastaavan Pyhä-Luoston Vesi oy:n toimitusjohtaja Petri Alanne ei usko, että kyseessä olisi vahinko. Poliisiin on oltu yhteydessä.

– Pyhä ja Luosto ovat täynnä ja latujen on oltava tikissä, Alanne sanoo.

Tuhkaa on levitetty ladulle torstaiaamuna. Mustunut alue oli koko hiihtoreitin levyinen.

– Varmaan jonkinlainen tutkinta tehdään, sillä tuhkaa on ollut ladulla reilusti yhteensä noin sadan metrin matkalla. Tapahtuneelle on myös silminnäkijä.

Hiihtäjille on tehty kelkalla ohitusreitti päivätuvan takaa, ja lisäksi työntekijät ovat kolanneet latua.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.