Nallikari: Golf-kent­tä pul­lah­ti pois Hie­ta­saa­ren suun­ni­tel­mas­ta, ho­tel­li­han­ke etenee

Nuoret: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta saa ou­lu­lais­nuo­ril­ta myös kri­tiik­kiä

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Hiih­to­kes­kus­alan työn­te­ki­jät uh­kaa­vat jou­lu­la­kol­la – työ­tais­te­lu koh­dis­tuu myös poh­joi­sen isoihin kes­kuk­siin

Lakko kohdistuisi myös Rukaan. Arkistokuva.
Lakko kohdistuisi myös Rukaan. Arkistokuva.
Kuva: Erkki Ahola

Hiihtokeskusalan työntekijät uhkaavat mennä lakkoon jouluna. Palvelualojen ammattiliitto PAM antoi tänään hiihtokeskusalalle uuden lakkovaroituksen.

Jos sopua ei saada aikaan, lakot alkavat aatonaattona ja jatkuvat joulupäivään. Lakko koskettaisi toteutuessaan Rukaa, Pyhätunturia, Leviä, Yllästä, Vuokattia ja Tahkoa.

PAMin tiedotteessa todetaan, että alalla on tehty erittäin hyvää tulosta edelliskautena ja myös kuluva kausi näyttää erinomaiselta. Liiton mukaan hyvän tuloksen pitäisi näkyä myös palkoissa.

– Emme halua pilata kenenkään joulua, mutta emme näe muuta keinoa tässä tilanteessa. Totta kai toivon, ettei lakkoja lopulta tarvittaisi, PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen sanoo tiedotteessa.

Hiihtokeskusala on ollut sopimuksettomassa tilanteessa marraskuun alusta saakka.

Jos joulun ajaksi uhattu lakko toteutuu, kyseessä olisi tämän työtaistelun toinen lakko. Kuudessa hiihtokeskuksessa lakkoiltiin kolme päivää viime viikolla.