Kolumni: MM95 ei ole vain nevö foget -meemi, vaan su­ku­pol­vi­ko­ke­mus

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Hel­sin­gis­sä jär­jes­tet­tiin ko­ro­na­ra­joi­tuk­sia vas­tus­ta­va mie­len­osoi­tus­kul­kue po­lii­sin tie­tä­mät­tä – osal­lis­tu­jia 200–300

Poliisi otti kiinni 17 mielenosoittajaa, joista 14 saa sakon niskoittelusta poliisia vastaan ja kaksi virkavallan vastustamisesta.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että kaikki mielenosoittajat eivät noudattaneet poliisin käskyjä hajaantua.
Poliisi kertoo tiedotteessaan, että kaikki mielenosoittajat eivät noudattaneet poliisin käskyjä hajaantua.
Kuva: Anssi Jokiranta

Helsingin Senaatintorilla järjestettiin sunnuntaina koronarajoituksia vastustava mielenosoituskulkue, josta ei ilmoitettu Helsingin poliisille etukäteen.

Kulkueeseen osallistui poliisin arvion mukaan noin 200–300 henkilöä. Kulkue päättyi noin kello 16 ja se oli jatkumoa 20. maaliskuuta ja 10. huhtikuuta järjestetyille mielenilmauksille.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että kaikki mielenosoittajat eivät noudattaneet poliisin käskyjä hajaantua. Poliisi otti kiinni 17 mielenosoittajaa, joista 14 saa sakon niskoittelusta poliisia vastaan ja kaksi virkavallan vastustamisesta.

Mielenosoitus alkoi Senaatintorilta noin kello 14. Kulkue lähti liikkeelle kohti keskustaa ja sen oli poliisin tietojen mukaan tarkoituksena liikkua eduskuntatalon ohi Rautatientorille.

Poliisi käski mielenosoittajia hajaantumaan Esplanadilla, Aleksanterinkadulla, Senaatintorilla, Rautatientorilla ja Kansalaistorilla.

Rautatientorilla järjestettiin myös ennakkoon poliisille ilmoitettu kuuden hengen mielenosoitus. Paikan päälle kerääntyi ylimääräisiä ihmisiä kulkueesta, joten poliisi lopetti mielenilmauksen. Tämänhetkiset kokoontumisrajoitukset kieltävät yli kuuden hengen kokoontumiset.