Eduskuntavaalit: Kisa kan­sa­ne­des­ta­ja­pai­kois­ta on kova, näin Oulun vaa­li­pii­rin pii­ri­joh­ta­jat en­na­koi­vat vaalin lop­pu­tu­los­ta

Kommentti: Tyy­ty­mät­tö­myys pa­kot­taa Kärpät muu­tok­siin – ur­hei­lu­puo­len johto siirtyy uusiin käsiin

Luitko jo tämän: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la ryh­dyt­tiin toimin avin tar­kis­tus­käyn­nin jälkeen

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Haa­vis­to-ko­hu tu­leh­dut­taa hal­li­tuk­sen il­ma­pii­riä pahasti – kovia pai­nei­ta on puo­luei­den välillä ja niiden sisällä

Ulkoministeri Pekka Haaviston tapauksen käsittely levisi hallituksen sisäistä tilaa mädättäväksi skismaksi. Tarkoitus pyhittää keinot, on ollut ajattelumallina vihreiden ohella myös keskustassa.

Keskiviikkona tuli kuluneeksi viikko siitä, kun eduskunnan perustuslakivaliokunta linjasi kantansa ulkoministeri Pekka Haaviston toimiin al-Hol-jupakassa. Kierrokset asian ympärillä eivät kuitenkaan ole laskeneet vaan päinvastoin koko alkuviikon nousseet.

Hallituksen ilmapiiri näyttää pahasti tulehtuneelta. Kun hallituspuolueiden väliset kitkat pyritään yleensä käsittelemään neuvotteluhuoneiden suojissa, nyt loska lentää julkisuudessa.

Perustuslakivaliokunta löysi Haavisto toiminnassa al-Hol-asiassa moitittavaa. Hän oli toiminut vastoin kahta lakia, mutta ministerin syytekynnys ei ylittynyt.

Tiistaina Haavisto sai luottamuksen eduskunnan suuressa salissa äänin 101 – 68. Epäluottamusta esittivät perussuomalaiset.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.