Oulun kaupunginjohtaja: Katso Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jan paikkaa ha­ke­neet

Pääkirjoitus: Valtion ener­gia­re­mont­ti­ta­kaus­ten ulo­tut­ta­va myös syr­jä­seu­duil­le

Tilaajille

Grahn-Laa­so­nen vaatii nopeita avauk­sia ydin­voi­ma­hank­kei­den li­sää­mi­sek­si – "Ennen kaikkea huo­les­tut­taa sähkön hin­to­jen nousu tal­vel­la"

Suomalaisten kriisinsietokyky on taas koetuksella ensi talvena. Vaikka sähkö, lämmityspolttoaineet tai kaasu eivät loppuisi, niiden hinnat voivat kohota pilviin ja ahdistaa perheiden taloutta. Talousvaliokunnan puheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen esittää kotitalouksien auttamista nyt ja laajempaa energiatuotannon uudistamista. "Ei ole mitään syytä peruuttaa ilmastotavoitteista." Hän kaipaa laajempaa keskustelua valtion omistajaroolista pörssiyhtiöissä Uniper-kriisin jäljiltä.

Talousvaliokunnan puheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen satsaisi hiilettömiin energiamuotoihin. Ydinvoiman pienreaktorien luvitus pitää mahdollistaa nopeasti.
Talousvaliokunnan puheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen satsaisi hiilettömiin energiamuotoihin. Ydinvoiman pienreaktorien luvitus pitää mahdollistaa nopeasti.
Kuva: Joel Maisalmi / Lännen Media

Huoltovarmuuskeskus kerää parhaillaan varmuusvarastoja, joita voidaan ottaa käyttöön, jos energiantuotanto kriisiytyy ensi talvena.

Talousvaliokunnan puheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen (kok.) ja muut jäsenet kuulivat johtavia energia-alan asiantuntijoita talven näkymistä tiistain valiokunnan kokouksessa, jonka päähuomion vei Fortumin ja Uniperin kriisi. Asiantuntijoiden sanoma talvesta oli synkkä, ja epävarmuuksia on paljon.