Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Frozen People -ta­pah­tu­ma kom­pen­soi il­mas­to­pääs­tö­jä metsien suo­je­lul­la – ­Bätt­re Folk pyytää ideoita kier­rät­tä­mi­seen

Oulussa on avoinna Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hankkeen innovaatiohaku. Tavoitteena on saada ideoita tapahtumisen kestävään järjestämiseen.

Frozen People -festivaali järjestetään maaliskuun alussa Nallikarissa.
Frozen People -festivaali järjestetään maaliskuun alussa Nallikarissa.
Kuva: Teija Soini

Elektronisen musiikin Frozen People -tapahtuman tuotosta osa lahjoitetaan metsien suojeluun. Samalla tapahtuman järjestäjä Oulu Urban Culture kannustaa festivaalikävijöitä ja yhteistyökumppaneita osallistumaan keräykseen.

Frozen People järjestetään Oulun Nallikarissa 4. maaliskuuta.

Tapahtuman järjestäjän kumppanina toimiva Luonnonperintösäätiö käyttää lahjoituksesta kertyneet rahat myöhemmin ilmoitettavan metsäalueen ostoon ja suojeluun.

Oulu Urban Culturen toiminnanjohtaja Heikki Myllylahti sanoo, että metsän ostamisella halutaan kompensoida lennoista aiheutuneita päästöjä.

– Haluamme tuoda myös kansainvälisiä artisteja tapahtumaan. Vaikka kuinka haluaisi vähentää päästöjä, niin pidempien matkojen osalta ei oikein jää muuta mahdollisuutta kuin kompensaatio.

Forzen People -tapahtumaan pyritään löytämään sellainen varainkeruukampanja, joka herättää huomion tapahtuma-alueella ja tekee lahjoittamisen mahdollisimman helpoksi.

Bättre Folkiin halutaan parempi kierrätys

Heinäkuussa Hailuodossa järjestettävä Bättre Folk yrittää puolestaan löytää tehokkaan keinon jätteiden lajitteluun.

Festivaalilla syntyy energiajätettä, biojätettä, kartonkijätettä sekä lasipullo- ja tölkkijätettä. Lisäksi viinilasien ja muovituoppien päätyminen muiden jätteiden sekaan halutaan estää.

Oulussa on avoinna Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hankkeen innovaatiohaku maaliskuun loppuun saakka.

Tavoitteena on lisätä tapahtumien kestävyyttä.

Innovaattori tai innovaatio-organisaatio voi saada 1000–10000 euroa innovaation toteuttamiseen festivaalilla.