Kolumni: Kukaan ei saisi joutua kiu­sa­tuk­si, mutta yhä liian moni joutuu

Kuvagalleria: North of Hell -fes­ti­vaa­li kokosi me­tal­li­kan­san Kuu­si­saa­reen

Tilaajille

Etelän rokkia poh­joi­ses­ta vink­ke­lis­tä Big Jim’s Beer Bellyn malliin

Big Jim’s Beer Belly keikkaili ahkerasti 1990-luvun alussa ja voitti Pohjois-Suomen bändimestaruuden, mutta ensimmäisen pitkäsoiton vuoro on vasta nyt. Yhtye on uskonut aina southern rockin voimaan, vaikkei se ole koskaan ollut Suomessa musiikkigenreistä suosituin.

Big Jim’s Beer Bellyn riveissä musisoivat Pekka Ukonmaanaho, Janne Tienari, Kari Pyykkö, Jukka Kurttila ja Pekka Kolivuori.
Big Jim’s Beer Bellyn riveissä musisoivat Pekka Ukonmaanaho, Janne Tienari, Kari Pyykkö, Jukka Kurttila ja Pekka Kolivuori.
Kuva: Anssi Juntto

Southern rockia soittava Big Jim’s Beer Belly oli aikoinaan 1990-luvun alkupuolella yksi Oulun aktiivisimmin keikkailleita yhtyeitä. Keikoilla kotikaupungissa riittikin porukkaa ja meininkiä, mutta valtakunnallinen läpimurto jäi tekemättä.

Helsinkiin ja Turkuun yhtye ei koskaan onnistunut edes pääsemään keikalle. Keskeinen syy moiseen oli se, että Lynyrd Skynyrdin, ZZ Topin ja The Georgia Satellitesin kaltaisista bändeistä ammentava musiikki ei ollut tuolloin musiikkitrendien aallonharjalla.