Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Essee: Ih­mis­ten jälkeen juh­li­vat rotat ja taudit – Löy­tyi­si­kö yksi selitys si­ka­mai­suu­del­le itäi­ses­tä pe­ri­mäs­täm­me?

Yrjö Rautio ihmettelee, miksi osa ihmisistä pilaa lähes kaiken, mikä on tarkoitettu yhteiseksi hyödyksi ja iloksi. Pieni vähemmistö sikailee, sotkee ja tuhoaa.

Muistatteko vielä aikaa, jolloin Suomenkin valtateiden varsilla oli viihtyisiä taukopaikkoja? Ei siitä niin kauaa ole. Ehkä 20–30 vuotta? Oli pöydät ja penkit, roska-astiat, joissakin myös vessat. Usein ne sijaitsivat kauniilla paikoilla, järvien ja muiden vesien äärellä. Eipä ole enää.

Pöydät, penkit ja vessat töhrittiin, hajotettiin tai jopa poltettiin. Roska-astioihin ja varsinkin niiden ympärille kasautui jätevuoria. Jotkut toivat kotitalousjätteitäänkin sinne. Pakkohan niistä oli luopua.

Muualla niitä on.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.