Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Erit­rea­lais-etio­pia­lai­ses­sa ra­vin­to­las­sa voidaan syödä omin käsin ja jopa kaverin avit­ta­ma­na

Oulussa sijaitsevaa eritrealais-etiopialaista Mesob-ravintolaa pyörittää Emnet Bairu Ogbain ja Amanuel Gebremedhin perhe, jolle yhdessä tekeminen on tärkeintä.

Oulu
Eritrealais-etiopialainen ravintola Mesob Emnet Bairu Ogbai, Amanuel ja Sara Gebremedhin. Oulussa avataan torstaina 29.6. eritrealaista ja etiopialaista ruokaa tarjoileva ravintola Mesob. Keitä sen takana on ja millaista on eritrealais-etiopialainen ruoka? Haastateltavana ravintolan omistajapariskunta Emnet Bairu Ogbai ja Amanuel Gebremedhin. *** Local Caption *** Eritrealais-etiopialainen ravintola Mesob Oulussa avataan torstaina 29.6. eritrealaista ja etiopialaista ruokaa tarjoileva ravintola Mesob. Keitä sen takana on ja millaista on eritrealais-etiopialainen ruoka? Haastateltavana ravintolan omistajapariskunta Emnet Bairu Ogbai ja Amanuel Gebremedhin.
Kuva: Tiina Wallin

Perhe on osallistunut Oulun ravintolapäiviin vuodesta 2013. Kesällä 2023 he vihdoin myöntyivät uskollisten asiakkaidensa painostukseen ja perustivat ravintolan ihka oikean ravintolan.

Afrikkalainen makumaailma kiinnostaa yhä useampia, tietää myös perheen tytär Sara Gebremedh. Mausteinen ja aromaattinen eritrealais-etiopialainen ruoka sopii suomalaiseenkin suuhun, sillä se ei ole lainkaan tulista. Sen sijaan jännittävää voi olla syöminen sormin, teff-viljasta tehdyn injera-letun avulla.

”Asiakkaat ovat kuitenkin sanoneet että tämä on upea kokemus”, perheen äiti Emnet Bairu Ogbai kertoo.

Miksi tomaatti on keskeinen ainesosa tätä afrikkalaiskeittiötä, mitkä ovat perheenjäsenten suosikit suomalaisen köökin puolelta ja mitä kätkee sisäänsä eritrealais-etiopialaisen kokkailun tärkein mausteseos berbere – näistä kaikesta ja paljon muuta perhe kertoo Radio Kalevan haastattelussa.

Toimittaja on Sini Salmirinne.

Haastattelu on kuultu Radio Kalevan Hulikakussa. Ruokaohjelma Hulikakku Radio Kalevassa tiistaisin klo 17 ja uusinta torstaisin klo 10.