
Perhe on osallistunut Oulun ravintolapäiviin vuodesta 2013. Kesällä 2023 he vihdoin myöntyivät uskollisten asiakkaidensa painostukseen ja perustivat ravintolan ihka oikean ravintolan.
Afrikkalainen makumaailma kiinnostaa yhä useampia, tietää myös perheen tytär Sara Gebremedh. Mausteinen ja aromaattinen eritrealais-etiopialainen ruoka sopii suomalaiseenkin suuhun, sillä se ei ole lainkaan tulista. Sen sijaan jännittävää voi olla syöminen sormin, teff-viljasta tehdyn injera-letun avulla.
”Asiakkaat ovat kuitenkin sanoneet että tämä on upea kokemus”, perheen äiti Emnet Bairu Ogbai kertoo.
Miksi tomaatti on keskeinen ainesosa tätä afrikkalaiskeittiötä, mitkä ovat perheenjäsenten suosikit suomalaisen köökin puolelta ja mitä kätkee sisäänsä eritrealais-etiopialaisen kokkailun tärkein mausteseos berbere – näistä kaikesta ja paljon muuta perhe kertoo Radio Kalevan haastattelussa.
Toimittaja on Sini Salmirinne.
Haastattelu on kuultu Radio Kalevan Hulikakussa. Ruokaohjelma Hulikakku Radio Kalevassa tiistaisin klo 17 ja uusinta torstaisin klo 10.