Apteekki: Lääk­kei­tä saa pian ti­lat­tua Wol­til­la kotiin

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Kesäloma: Ke­sä­ta­pah­tu­mia lap­sil­le ja per­heil­le Oulussa ja lä­hi­seu­dul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

En­sim­mäi­sil­lä työ­pai­koil­la vai­ku­te­taan nuorten hy­vin­voin­tiin – jo­kai­nen voi aloit­taa uuden työ­vuo­den sa­no­mal­la nuo­rel­le työ­ka­ve­ril­le, miten hyvin hän työnsä hoitaa

Mielenterveysongelmat ovat länsimaissa jo pandemian laajuinen ongelma. On tärkeää, että jokainen ihminen iästä ja taustasta huolimassa saisi apua mielenterveyden oireisiin. Nuorten kohdalla kysymys on erityisen akuutti. Aiheesta kirjoitti ansiokkaasti Meri Karppinen (Kaleva 23.12./Lukijalta).

On sekä inhimillisesti että taloudellisesti järkevintä, että nuorten ongelmiin puututaan silloin, kun ne eivät ole vielä päässeet syventymään. Nuorten hoitamattomat oireet voivat jatkua ja alentaa myös työkykyä läpi elämän. Sen lisäksi että tämä on ihmiselle itselleen raskas taakka, heijastuu ongelma yhteiskunnan kustannuksiin, tuottavuuteen ja jopa työvoiman saatavuuteen.

Näkymä nuorten haasteista on paikoin hyvin synkkä. Mielenterveysongelmien kasvussa on kyse monen asian summasta ja pidemmästä kehityskulusta, jonka takaa ei löydy vain yhtä tekijää. Siksi myös ratkaisujen täytyy olla laajoja ja niitä tarvitaan monia.

"Nykyiset parikymppiset kaipaavat palautetta, kannustusta, yhteisöllisyyttä ja onnistumisten huomioimista eri tavalla kuin kokeneemmat konkarit."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.