Kadonneet: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Peruskoulu: Ou­lu­lais­opet­ta­ja kertoo, mikä kä­si­työn ope­tuk­ses­sa meni pieleen

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Markkinointitoimisto Kolmas Polvi etsii markkinoinnin asiantuntijaa - tutustu ja hae tästä

Kolumni
Tilaajille

En­nus­ta­mi­sen vai­keu­des­ta huo­li­mat­ta: pa­rem­paa tulevaa vuotta

Tämä vuosi on ollut eräänlainen todeksi eletty dystopia – ihanneyhteiskunnan vastakohta, kauhukuva tulevaisuudesta, kirjoittaa Jenni Karimäki. "Asiantuntijoiden varoitukset alati kasvaneesta globaalin pandemian uhasta kävivät toteen."

Silmäilin juuri läpi viime vuoden viimeisen kolumnini. Sen perusteella voitaneen pitää varmana, etten omaa kummoisia ennustajan lahjoja tai sitten osuin kenties liiankin oikeaan.

Toivoin tältä vuodelta tylsää tasaisuutta ja tapahtumaköyhyyttä, sillä vuosi 2019 oli tuonut kaksi hallituseroa, eduskuntavaalit, työmarkkinaturbulenssia ja kesken jääneen sote-uudistuksen. Toivoin, että politiikka palaisi proaktiiviseksi ja yhteiskunnallisesti tärkeät keskustelut nostettaisiin keskiöön kohujen, skandaalien, reaktiivisuuden, kulttuurisotien ja identiteettiposeerauksen sijaan.

Että palautettaisiin politiikka politiikkaan. Että maalattaisiin parempaa tulevaa vuotta eikä tulevaisuuden dystopioita. Vähänpä tiesin. Tämä vuosi on ollut eräänlainen todeksi eletty dystopia – ihanneyhteiskunnan vastakohta, kauhukuva tulevaisuudesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.