Metsästys: Poh­jois-Poh­jan­maal­le myön­net­tiin luvat 25 il­vek­sen kaa­ta­mi­seen

Huumerikokset: Oikeus tuo­mit­si eh­dot­to­mia van­keus­ran­gais­tuk­sia tör­keis­tä huu­maus­ai­ne­ri­kok­sis­ta Oulussa

Mainos: Kalevan ti­laa­jan kump­pa­ni­etu­na liput puoleen hintaan Kär­pät-Pe­li­cans ke 27.10. peliin.

Eng­lan­ti maksoi EM-nel­jän­nes­vä­li­eris­sä Sak­sal­le potut pot­tui­na – Ster­ling ja Kane upot­ti­vat osu­mil­laan kol­min­ker­tai­sen Eu­roo­pan mes­ta­rin

Englanti ei ole päästänyt turnauksessa maaliakaan.

Lontoo/Glasgow
Englanti otti Wembleyssä 2–0-voiton Saksasta ja varmisti paikkansa jalkapallon EM-lopputurnauksen välieriin.
Englanti otti Wembleyssä 2–0-voiton Saksasta ja varmisti paikkansa jalkapallon EM-lopputurnauksen välieriin.
Kuva: Frank Augstein / POOL

Englanti makseli tiistaina jalkapallon EM-kisoissa kalavelkoja, kun se pudotti Lontoossa neljännesvälierissä Saksan maalein 2–0 ja selviytyi seitsemäntenä joukkueena puolivälieriin.

Englannin maalit Lontoon Wembleyllä tekivät toisella puoliajalla 75. minuutilla Raheem Sterling ja 86. minuutilla Harry Kane. Sterling on tehnyt turnauksessa Englannin neljästä maalista kolme.

Kummankin osuman pohjusti esityöllään keskikentän Luke Shaw. Kanen pukkaamalla tekemä turnauksen ensimmäinen osuma teki Englannin kärkipelaajan itseluottamukselle hyvää.

Saksalla oli kuusi minuuttia Sterlingin johtomaalista myöhemmin loistava paikka tasoittaa ottelu, mutta kokenut hyökkääjä Thomas Müller laukoi läpiajosta puolisen metriä vasemman tolpan ohi.

Kolme ottelua voittanut ja yhden tasan pelannut Englanti ei ole päästänyt EM-kisoissa maaliakaan. Sen maaliero on vakuuttava 4–0.

– Mahtavaa, yleisö ja tunnelma, Manchester Unitedin englantilaispuolustaja Harry Maguire huokaili kenttähaastattelussa.

Päävalmentaja Southgate sai hyvityksen

Maalintekotilanteet olivat ensimmäisellä puoliajalla vähissä. Englannista lähimpänä maalintekoa oli Sterling ja Saksasta Timo Werner.

Joukkueet paketoivat puolustuksensa niin, että syöttöketjut katkesivat vastustajan prässätessä pitkälti puolin ja toisin harhasyöttöihin.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate sai neljännesvälierässä hyvityksen 25 vuoden takaa, kun hän tuolloin EM-kotikisoissa epäonnistui välieräpelissä rangaistuspotkukilpailussa ja Saksa meni otteluparista loppuotteluun.

Kolminkertainen Euroopan mestari Saksa on vuosikymmeniä hallinnut Englantia vastaan pelaamiaan arvokisojen pudotuspelejä. MM-kotifinaalissa 1966 Englanti kukisti Länsi-Saksan 4–2.

Saksan päävalmentajan Joachim Löwin 15 vuoden ura Saksan vastuuvalmentajana päättyi katkeraan tappioon. Saksan 2014 maailmanmestariksi luotsanneen Löwin loppusuora oli mutkainen, sillä hänen johdollaan joukkue juuttui kolme vuotta sitten MM-kisojen alkulohkoon.

EM-puolivälieriin olivat aiemmin selviytyneet Tanska, Italia, Tshekki, Belgia, Espanja ja Sveitsi. Englanti kohtaa puolivälierissä Ruotsin tai Ukrainan.