Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Elo­ku­va-ar­vio: Char­mant­ti pääosan esit­tä­jä ei riitä, kun ker­ron­ta on fals­kis­ti sohivaa

Yolande (Bérénice Bejo) muuttaa Vincenzon (Sergio Castellitto) elämän.
Yolande (Bérénice Bejo) muuttaa Vincenzon (Sergio Castellitto) elämän.
Kuva: Philippe QUAISSE / PASCO
Elokuvat

Italialaisohjaaja Ettore Scola (1931–2016) aloitti uransa käsikirjoittajana, joten ehkä on sopivaa, että hän myös päättää sen samoin – vaikkakin postuumisti. Näyttelijä-ohjaaja Sergio Castellitto on saattanut Scolan viimeisen käsikirjoituksen elokuvaksi ohjauksellaan Pieni kirjakauppa Pariisissa.

Tätä putiikkia pitää italialainen Vincenzo (Castellitto), joka samalla huolehtii yläkerrassa asuvasta tyttärestään (Matilda De Angelis). Tämä on loukkaannuttuaan halvaantunut jaloistaan ja vajonnut vihaiseen puhumattomuuteen.

Vincenzon arki muuttuu, kun vastapäisessä teatterissa työskentelevä eksentrinen näyttelijätär Yolande (Bérénice Bejo) pyyhältelee tuulispään lailla sisään ja ulos hänen elämästään.

Elokuva korostaa teatterinomaisuuttaan, kun alussa esirippu aukeaa. Myös kadunkulma, johon suurin osa tapahtumista sijoittuu, on selkeästi lavaste. Ehkä tämän on tarkoitus korostaa tematiikkaa tietyistä rooleista, joita itse kukin elämässään on päätynyt esittämään.

Sergio Castellitto on charmantti näyttelijä, ja itse elokuvassakin on pintapuolista charmia. Se ei kuitenkaan pysty kätkemään seikkaa, että tässä produktiossa ei toimi oikein mikään.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.