Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Edes iän kart­tu­mi­nen ei ole hou­ku­tel­lut Ilkka Siréniä jät­tä­mään yrit­tä­mis­tä – "Työt nyt vain edel­leen tulevat omalle toi­mis­tol­le", 80 vuotta täyt­tä­vä ou­lu­lais­in­si­nöö­ri sanoo

"Yhdessä vaiheessa mietin, ottaisinko toimistooni jonkun toisen ihmisen kaveriksi. Onneksi en ottanut. Ei tarvinnut irtisanoa ketään 1990-luvun alun lamassa, jolloin työt vähenivät puoleen", Ilkka Sirén kertoo.
"Yhdessä vaiheessa mietin, ottaisinko toimistooni jonkun toisen ihmisen kaveriksi. Onneksi en ottanut. Ei tarvinnut irtisanoa ketään 1990-luvun alun lamassa, jolloin työt vähenivät puoleen", Ilkka Sirén kertoo.
Kuva: Liubov Alekseeva

Insinöörikammio. Se sana tulee ensimmäiseksi mieleen, kun astuu peremmälle Ilkka Sirénin toimistoon Oulun Myllyojalla.

Aikoinaan halkoliiterin ja saunan virkaa toimittanut piharakennus kätkee sisälleen hyllymetreittäin asiakirjamappeja, rullalle käärittyjä rakennuspiirustuksia, lomakelokerikkoja, rakennusalaan liittyvää kirjallisuutta, puolitoista metriä leveän mustesuihkutulostimen, kolme tietokonenäyttöä, näppäimistöjä... eli melkoisen määrän tietoa ja tekniikkaa lähes 50 vuoden ajalta.

– Kyllä minä suurin piirtein tiedän, mitä missäkin on, kunhan vain kukaan ei tule tänne siivoamaan, Sirén tuumaa.

Insinööriksi Oulun teknillisestä oppilaitoksesta eli tekusta vuonna 1967 valmistunut ja oman insinööritoimistonsa vuonna 1975 perustanut Sirén on ollut aiemmin päivällä paritalohankkeen aloituskokouksessa Kempeleessä. Eli hän on työelämässä edelleen, ja tyypillisesti kuulemma kuutena päivänä viikossa.

– En minä töitä itselleni etsi, vaan ne vain tulevat minulle, Sirén huomauttaa ja jatkaa, että kehityksen kelkassa pysyäkseen työtä on tehtävä koko ajan, tai sitten sitä putoaa kyydistä melko nopeasti.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.